De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Geen updates meer voor Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Wouter Nijsen
3 april 2018, 12:45
2 min leestijd
Geen updates meer voor Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Het lijkt erop dat de software-ondersteuning voor de Galaxy S6 en S6 Edge definitief stopt. Daarmee heeft Samsung de toestellen zo’n drie jaar van ondersteuning voorzien, en moeten gebruikers voor updates overstappen op een ander model.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 updates

Op een supportpagina van Samsung is te zien dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge niet meer op het lijstje staan om updates te ontvangen. De toestellen ontvingen geruime tijd maandelijks een beveiligingsupdate, maar hoeven nu helemaal niet meer te rekenen op patches. Echt opvallend is dat niet: de Galaxy S6 en S6 Edge verschenen in april 2015 en kregen sinds die tijd regelmatig updates.

da

Met een updateperiode van zo’n drie lang heeft Samsung de Galaxy S6 behoorlijk lang ondersteund. Doorgaans krijgen high-end Android-smartphones twee jaar lang updates, al verschilt dit per fabrikant. De Galaxy S6 (Edge) werd uitgebracht met Android Lollipop, maar kreeg met Marshmallow en Nougat twee grote Android-updates. Onlangs was er sprake van een Android Oreo-update voor de S6, al lijkt dit nu een stuk minder aannemelijk.

Gebruikers van de Galaxy S6 Edge Plus hoeven zich nog geen zorgen te maken. Dit toestel werd iets later geïntroduceerd dan de S6 en S6 Edge en krijgt tot en met het derde kwartaal van 2018 maandelijks beveiligingsupdates, zo laat Samsung weten.

Ondersteuning van andere toestellen

Dat de Samsung Galaxy S6 niet meer op de lijst staat om updates te ontvangen, hoeft niet per se te betekenen dat er helemaal geen nieuwe versies meer voor verschijnen. Samsung gaf vorig jaar veel oudere toestellen, zoals de Galaxy S5 en Galaxy S4, nog een update. Dit gebeurt echter niet meer per maand of kwartaal, zoals bij de S6-serie tot nu toe wel het geval was. Samsung laat weten dat wanneer er alsnog een update voor de S6 wordt uitgebracht, deze ook de laatste beveiligingspatches zal bevatten.

Heb je een nieuwer Samsung-toestel, zoals de Galaxy S7 (Edge) of Galaxy S8 (Plus), dan hoef je je voorlopig niet zorgen te maken. Die toestellen krijgen de komende tijd nog maandelijks beveiligingsupdates. Dit geldt overigens ook voor de Galaxy Note 8, Galaxy A8 (2018) en A5 (2017).

Met de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, die onlangs in de Benelux werden uitgebracht, ben je sowieso nog twee of drie jaar lang verzekerd van updates. In de Galaxy S9 review lees je meer over de software van deze toestellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu