‘Samsung Galaxy S6 stelt teleur in Zuid-Korea’

Gijs Ettes
22 april 2015, 16:05
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 stelt teleur in Zuid-Korea’

Amper een week nadat Samsung de verwachting uitsprak om 70 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te verkopen, komen er berichten uit Zuid-Korea dat de verkoopcijfers zouden tegenvallen.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S6 verkoopcijfers lager dan verwacht’

galaxy s6 verkoopcijfers

Ondanks de flinke mediacampagnes en lovende kritieken heeft Samsung in thuisland Zuid-Korea tot nu toe pas 200.000 exemplaren van beide versies van zijn nieuwe vlaggenschip weten te verkopen. Dat meldt het persbureau Yonhap. De verkoopcijfers zijn opvallend, aangezien er 300.000 pre-orders zijn geplaatst. Volgens een lokale retailer kan de verkoop van de S6 en S6 Edge echter nog toenemen, naarmate providers de subsidies op de toestellen verhogen.

Analisten speculeren er ondertussen  flink op los. Sommigen zijn van mening dat Samsung zijn verwachte verkoopcijfers zwaar heeft overdreven, terwijl andere analisten de huidige cijfers niet verrassend vinden gezien de beperkte tijd dat het toestel in Zuid-Korea beschikbaar is. Bovendien is de smartphonemarkt in het thuisland van Samsung erg verzadigd.

In Nederland en België zijn de S6 en S6 Edge sinds 10 april verkrijgbaar. Hoe goed de toestellen in ons land verkopen, is echter onduidelijk. Voor meer informatie over de nieuwe vlaggenschepen van Samsung kun je onze uitgebreide Galaxy S6 review en Galaxy S6 Edge review lezen.

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de reguliere S6.  De 32GB-versie haal je gratis in huis vanaf 41 euro per maand, waarbij je een redelijke bel- en databundel van Tele2 krijgt.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 141,99

Bekijken

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Yonhap
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu