‘Geen uitbreidbare opslag en usb-c voor Galaxy S7’

Wouter Nijsen
12 december 2015, 13:14
2 min leestijd
‘Geen uitbreidbare opslag en usb-c voor Galaxy S7’

De Samsung Galaxy S7 wordt mogelijk niet voorzien van een usb-c-aansluiting en micro-sd-poort voor uitbreidbare opslag. Daarnaast zouden er vier versies van het toestel verschijnen.  

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 aansluitingen

De website uSwitch heeft geanimeerde beelden gepubliceerd van wat de Samsung Galaxy S7 zou zijn. In het filmpje is het design van de smartphone te zien en worden enkele features uitgelicht. De beelden zijn gebaseerd op renders die in handen zijn gekomen van de bekende Twitter-lekker Evleaks.

Wanneer je goed kijkt, valt op dat een micro-usb-, en geen usb-c-aansluiting aan de onderkant is geplaatst. Volgens eerdere berichten zou de Galaxy S7 wél van een usb-c-poort worden voorzien. Usb-c maakt een snellere dataoverdracht mogelijk en zorgt ervoor dat de smartphone veel sneller wordt opgeladen.

Ook een micro-sd-slot ontbreekt, waardoor het toestel niet middels een geheugenkaartje kan worden uitgebreid. Bij de Galaxy S6 en S6 Edge is dit overigens ook niet mogelijk.

Verschillende  versies

Volgens Evleaks zijn er vier varianten van de Galaxy S7 bij Samsung in ontwikkeling. Hierbij gaat het om een reguliere Galaxy S7, de Galaxy S7 Plus, Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 Edge Plus. Heel verrassend is dit niet, omdat van de Galaxy S6 inmiddels ook al drie versies zijn verschenen. De reguliere S7 beschikt waarschijnlijk over een 5,1 inch-scherm, terwijl het display van de grotere S7 Plus 6 inch meet.

De verwachting is dat de Galaxy S7 op het Mobile World Congress, dat volgend jaar in februari plaatsvindt, door Samsung wordt onthuld. Volgens eerdere geruchten is  het toestel voorzien van  een Exynos 8890-chip en vernieuwde 20  megapixel-camera. Ook wordt er gesproken over een drukgevoelig scherm, bekend van de iPhone 6S en Huawei Mate S. Deze toestellen zijn in staat om verschillende niveaus  van druk te onderscheiden. Zo  worden verschillende acties uitgevoerd wanneer de gebruiker hard of zacht op het scherm drukt.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu