Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Galaxy S7 Active officieel: stevig design en 4000 mAh-accu

Wouter Nijsen
6 juni 2016, 16:03
2 min leestijd
Galaxy S7 Active officieel: stevig design en 4000 mAh-accu

Samsung heeft de Galaxy S7 Active zojuist officieel onthuld. Het toestel heeft onder meer een 4000 mAh-accu, maar komt voorlopig niet naar de Benelux.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Active officieel

galaxy s7 active

De afgelopen weken lekte al het nodige uit over de Samsung Galaxy S7 Active, en vandaag is het toestel officieel aangekondigd. Zoals de naam al doet vermoeden is de smartphone een stevige variant van de Galaxy S7, die is gericht op actieve gebruikers. De telefoon heeft een verstevigd design en een scherm dat minder gevoelig is voor krasjes en vallen dan dat van de Galaxy S7 en S7 Edge.

Onder het wat logge uiterlijk schuilt een krachtige smartphone. De Galaxy S7 Active is voorzien van een Snapdragon 820-chip, die we kennen van de HTC 10 en LG G5, met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Net als bij de reguliere Galaxy S7 kan de smartphone worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje en is er ondersteuning voor 4G, bluetooth 4.2 en wifi 802.11 a/b/g/n/ac. Ook kan het toestel snel en draadloos worden opgeladen.

Verder beschikt de Samsung Galaxy S7 Active over een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel is IP68-gecertificeerd en voldoet aan een aantal militaire standaarden, waardoor het geheel enorm stevig is. De S7 Active onderscheidt zich ook door de grotere 4000 mAh-accu, waar de reguliere S7 en S7 Edge het moeten doen met een 3000 en 3600 mAh-accu. Verder zijn er fysieke knoppen aan de voorkant en een geribbelde achterkant aanwezig.

Voorlopig niet in Europa

Net als zijn voorganger wordt de Galaxy S7 Active exclusief in de Verenigde Staten door provider AT&T uitgebracht. Het is nog onduidelijk of de telefoon ook een release in de Benelux krijgt. Zijn voorganger werd vorig jaar ook alleen de VS uitgebracht en Samsung liet destijds weten geen plannen te hebben om het toestel hier uit te brengen. Android Planet heeft Samsung om reactie gevraagd of dit ook bij de Galaxy S7 Active het geval is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: AT&T
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu