Android Oreo-update voor Galaxy S7 beschikbaar in Nederland – update

Michel van 't Klaphek
11 juni 2018, 11:32
2 min leestijd
Android Oreo-update voor Galaxy S7 beschikbaar in Nederland – update

Eindelijk is het zo ver. Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge kunnen aan de slag met Android 8.0 (Oreo). De update is nu beschikbaar voor vrijwel alle varianten van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Update 11 juni: de update was tot voor kort alleen beschikbaar voor Vodafone-exemplaren van de smartphone, maar lijkt nu voor alle versies van de Galaxy S7 uitgerold te worden. Ook als je een simlockvrij toestel hebt, of bij een andere provider zit, kun je met de nieuwe software aan de slag.

Samsung Galaxy S7 Android 8.0-update nu beschikbaar

Op moment van schrijven kun je de update het snelste binnenhalen door je smartphone met een pc te verbinden via SmartSwitch. Dit doe je zo:

  1. Installeer SmartSwitch op je computer, indien je dit nog niet had gedaan;
  2. Sluit je S7 (Edge) aan via een usb-kabel en maak een back-up. Zo kun je altijd nog je gegevens terughalen indien er onverhoopt iets misgaat;
  3. Tik op ‘Bijwerken’ en volg de aanwijzingen op het scherm.

Sommige gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor ze klaar staat. In het instellingenmenu van je telefoon kun je ook een handmatige check doen. Ga hiervoor naar ‘Software-update’ en tik op ‘Updates handmatig downloaden’.  Zorg ervoor dat je met een wifi-netwerk verbonden bent op het moment van updaten. De firmware is 1,5GB groot, wat dus behoorlijk inhakt op je mobiele databundel.

Android 8.1 accu

De update heeft behoorlijk lang op zich laten wachten. Toen het uiteindelijk zo ver was, werd de update toch weer stilgelegd. Eerder rolde Android 8.0 Oreo al uit voor de Galaxy A3 en A5. Ditmaal zijn er nog geen berichten bekend over stillegging.

Nieuw in Android Oreo

Android Oreo bouwt voort op het stabiele fundament van Nougat en introduceert onder meer meldingsstipjes, ook wel ‘notification dots’ genoemd. Bij app-iconen op je thuisscherm zie je daardoor direct of er een melding klaarstaat.

Ook krijg je de beschikking over picture-in-picture-modus, waarmee je apps in een klein, verplaatsbaar venster draait. Je kunt de Google Maps-kaart bijvoorbeeld verkleind aan de rechterkant van je scherm weergeven. Tot slot zijn er allerlei beveiligingsmaatregelen toegevoegd, zoals Google Play Protect. Dit pakket aan veiligheidsnormen zorgt ervoor dat je Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge beter beschermd is tegen malware.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu