‘Samsung Galaxy S7 krijgt sterke en volledig metalen behuizing’

Wouter Nijsen
19 september 2015, 15:37
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 krijgt sterke en volledig metalen behuizing’

Langzaam verschijnen er meer geruchten over de Samsung Galaxy S7. Hoewel de smartphone nog wel een tijdje op zich laat wachten, heeft hij mogelijk een volledig metalen behuizing.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S7 behuizing is van metaal’

De Zuid-Koreaanse website Inews24 meldt namelijk dat de Galaxy S7 een behuizing krijgt die volledig van metaal is gemaakt. Samsung sloeg met de Galaxy S6 en S6 Edge al een nieuwe designrichting door niet voor goedkoop plastic, maar voor een behuizing van glas en metaal te kiezen. Met de Galaxy S7 zou de fabrikant  de bouwkwaliteit van zijn vlaggenschepen verder willen verbeteren.

samsung galaxy s6 edge

Als  Samsung voor een metalen unibodybehuizing kiest, betekent dit dat de glazen achterkant die bij de Galaxy S6 aanwezig is, verdwijnt. De bron zegt verder dat Samsung kiest voor een magnesiumlegering, die 2,8 keer sterker, 65 procent lichter en minder snel heet wordt dan aluminium.

Meer over de Samsung Galaxy S7

De afgelopen weken doken er al verschillende berichten  over de Samsung Galaxy S7 op. Zo zou de codenaam van het toestel Project Lucky zijn, wat verwijst naar het geluksgetal zeven en het serienummer van de volgende Galaxy S-toestellen. Daarnaast zou de Galaxy S7 beschikken over een nieuwe Exynos 8890-chip, die mogelijk in enkele landen worden vervangen door de Snapdragon 820 van Qualcomm.

Verder is de smartphone mogelijk voorzien van een dubbele camera, die foto`s schiet met een maximale resolutie van 20 megapixels, en een 5,7 inch-scherm. Ook is het aannemelijk dat de S7 standaard draait op Android 6.0 Marshmallow. Wanneer het toestel wordt aangekondigd, is nog onbekend.

Het laatste nieuws over de Galaxy S7

Bron: Inews24
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu