Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy S7-geruchten: dit is wat we tot nu toe weten

Redactie
25 januari 2016, 20:33
4 min leestijd
Samsung Galaxy S7-geruchten: dit is wat we tot nu toe weten

Met de verwachte lancering tijdens het  Mobile World Congress in Barcelona om de hoek, volgen de geruchten over de Samsung Galaxy S7 elkaar in hoog tempo op. Wat weten we nu eigenlijk over dit toestel?

Lees verder na de advertentie.

De meest waarschijnlijke Galaxy S7-geruchten

De geruchten over de Galaxy S7 gaan al sinds de lancering van de Galaxy S6. Dat is niet zo gek, naar vlaggenschepen wordt immers altijd reikhalzend uitgekeken. Inmiddels weten we bijvoorbeeld al dat het toestel wel, niet, wel  zal beschikken over uitbreidbaar opslaggeheugen en usb-c. Android Planet dook in alle Galaxy S7-geruchten en verzamelde de vijf meest waarschijnlijke.

1.  Twee schermformaten

Via een Indiase keuringsinstantie zou blijken  dat de Galaxy S7 twee schermformaten krijgt. De normale Galaxy S7 wordt voorzien van een 5,1 inch-display, terwijl de S7 Edge wordt uitgerust met een iets groter 5,5 inch-scherm met aflopende schermranden. Beide hebben  een super-amoled-paneel met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Galaxy S7-geruchten

Eerder werd nog verwacht dat er nog een derde toestel met een 5,7 of  6 inch-scherm zou verschijnen, maar van deze variant zijn er verder geen specs meer uitgelekt. Mocht deze toch onverwachts worden aangekondigd, dan betreft het hoogstwaarschijnlijk de Galaxy S7 Edge+.

2.  Uitbreidbare opslag  en grotere accu

Volgens benchmarks zal de Galaxy S7 uitgerust worden met een nieuwe Exynos 8890-chip van Samsung. Verder krijgt de smartphone acht rekenkernen, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Vooral  dat laatste is goed nieuws. Samsung-fans hoopten al langer dat de fabrikant het  micro-sd-slot zou terugbrengen naar zijn vlaggenschepen en dat lijkt nu dan eindelijk te gebeuren.

Samsung brengt eindelijk het micro-sd-slot terug naar zijn vlaggenschip

Ook krijgt de Galaxy S7 waarschijnlijk een 3000 mAh-accu en de S7 Edge een 3600 mAh-accu. Een forse groei ten opzichte van de huidige 2550 en 2600 mAh-accu’s van de Galaxy S6 en S6 Edge. Daarnaast is het waarschijnlijk dat je de smartphone een usb-c-ingang krijgt en een snellaadfunctie.

3. Goede foto’s  bij weinig licht

Volgens de laatste benchmarks krijgt de S7  een vernieuwde 12 megapixel-camera. Dat zal voor sommigen vreemd overkomen, aangezien de Galaxy S6 was uitgerust met een 16 megapixel-camera aan de achterkant. De S7 zou echter zijn ook  een grotere sensor,  diafragma van f/1.7 en een verbeterde lens krijgen, zodat je er alsnog betere foto’s mee schiet, zelfs als de  lichtomstandigheden niet optimaal zijn. Daarnaast  steekt de camera niet langer uit, waardoor de achterkant van het toestel gladder is.

Galaxy S7-geruchten

De voorkant van het toestel krijgt een 5 megapixel-camera. Tevens zou  de S7-camera een nieuwe functie  genaamd Vivid Photo  krijgen. Hiermee kun je bewegende gifjes vastleggen. De functie doet veel denken aan de Live Foto’s die je schiet  met de iPhone 6S (Plus).

4.  Waterdicht

Een Samsung-medewerker zou bevestigd hebben dat de Galaxy S7  water- en stofdicht  wordt.  Toen Samsung bij de Galaxy S6 overstapte naar een behuizing van metaal en glas was het toestel niet langer water- en stofdicht zoals de plastic  Galaxy S5.

Galaxy S7-geruchten 1

Of Samsung hiervoor het design van de smartphone moet aanpassen blijft nog onduidelijk. Hoewel we al vrij veel weten over de mogelijkheden van de S7, is er nog vrij weinig gelekt over het uiterlijk van het toestel. Wel zou diezelfde Samsung-medewerker hebben bekendgemaakt dat de S7 in de kleuren zwart, wit, goud en zilver verschijnt.

5. De Galaxy S7 release

Zoals gezegd vindt de verwachte aankondiging plaats tijdens het MWC (22 – 25 februari) in Barcelona. Volgens een gerucht van afgelopen weekend verschijnt het vlaggenschip op 11 maart in de VS  en kort erna in Europa. Ook de Galaxy S6 werd vorig jaar tijdens het MWC aangekondigd en werd  vervolgens op 10 april in de Benelux uitgebracht.

De Galaxy S7 verschijnt op 11 maart in de VS

Natuurlijk zijn bovenstaande gegevens gebaseerd op geruchten. Het is  waarschijnlijk nog een maandje wachten tot dat Samsung de Galaxy S7 officieel onthuld.  Geen zin om daarop  te wachten? Check dan hieronder de aanbiedingen voor de Galaxy S6 met abonnement.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 95,99

Bekijken

Tip: houd Android Planet in de gaten voor de laatste informatie over Galaxy S7 kopen en Galaxy S7 Edge kopen. Zodra de toestellen verkrijgbaar zijn in de Benelux, lees je het hier! Ook zetten we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu