Samsung Galaxy S7 mogelijk goedkoper dan Galaxy S6

Wouter Nijsen
5 november 2015, 11:17
1 min leestijd
Samsung Galaxy S7 mogelijk goedkoper dan Galaxy S6

De Samsung Galaxy S7 krijgt bij verschijning mogelijk een lagere prijs dan de Galaxy S6. Samsung zou het aanstaande vlaggenschip ongeveer 10 procent goedkoper willen maken.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S7 goedkoper dan Galaxy S6’

Dat blijkt uit een bericht op het Chinese sociale netwerk Weibo, dat zich baseert op een uitspraak van Samsung-topman Kwon Oh-Hyun. Oh-Hyun geeft aan dat Samsung zich moet aanpassen aan de stagnerende smartphonemarkt. Een lagere adviesprijs voor de Galaxy S7 zou daarom niet eens zo onwaarschijnlijk zijn. Dit zou betekenen dat de smartphone  een adviesprijs krijgt van 630 euro, waar de Galaxy S6 bij verschijning nog een prijskaartje had van 699  euro.

galaxy s6 edge+ kopen

Eerder dit jaar verlaagde Samsung al meerdere malen de prijzen van de Galaxy S6 en S6 Edge. De toestellen zijn nu voor respectievelijk 100 en 150 euro minder te verkrijgen; een flinke prijsverlaging in een relatief korte tijd. De voornaamste reden hiervan is dat het al een tijdje niet zo goed gaat met de smartphonedivisie van Samsung. Door meer smartphones met minder winst te verkopen, behaalt  Samsung mogelijk betere cijfers.

Prijsverlaging van de Galaxy S6: slimme zet of desastreuze keuze?

Meer over de Samsung Galaxy S7

Langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de Galaxy S7. Zo verscheen eerder het bericht dat de smartphone een drukgevoelig scherm krijgt en in januari wordt aangekondigd. Daarnaast is de verwachting dat de S7 wordt voorzien van een usb-c-poort, een dubbele camera met een maximale resolutie van 20 megapixels, volledig metalen behuizing en Android 6.0 (Marshmallow).

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GforGames
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu