De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Samsung brengt Galaxy S7 op 11 maart uit

Wouter Nijsen
23 januari 2016, 10:22
2 min leestijd
Gerucht: Samsung brengt Galaxy S7 op 11 maart uit

Het lijkt niet lang meer te duren voordat de Samsung Galaxy S7 verschijnt. De release van het aanstaande vlaggenschip zou op 11 maart plaatsvinden. Dat is iets vroeger dan zijn voorganger vorig jaar.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S7 lancering

Dat laat de  bekende lekker Evan Blass (@evleaks) weten op Twitter. Volgens Blass wordt de Galaxy S7 op vrijdag 11 maart verkrijgbaar. Hij heeft het wel over een release in de Verenigde Staten, al lijkt het niet lang te duren voordat het toestel dan ook naar Europa komt. De Galaxy S6 werd vorig jaar tijdens het Mobile World Congress aangekondigd en vervolgens op 10 april uitgebracht. De S6 was echter al een dag na de aankondiging voor te bestellen in Nederland. Mogelijk is dit bij de Galaxy S7 ook het geval, waardoor het aannemelijk is dat de smartphone niet veel later dan 11 maart bij ons verkrijgbaar wordt.

Samsung Galaxy S7 vivid photo

Wat we weten over de Galaxy S7

Volgens de laatste geruchten verschijnen er drie versies van de Galaxy S7, die wel allemaal gelijktijdig op 21 februari worden aangekondigd. Naast de reguliere S7 met een 5,1 inch-scherm, wordt waarschijnlijk ook  de Galaxy S7 Edge (met een gebogen display) en de Galaxy S7 Edge+ (5,7 inch) onthuld. Hoewel het ontwerp en formaat iets  van elkaar afwijken, zijn de toestellen onderhuids wel identiek. Ook de QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels)  is  bij alle varianten gelijk.

De verwachting is dat de Galaxy S7 wordt aangedreven door een nieuwe Exynos 8890-chip van Samsung met 4GB aan werkgeheugen en minstens 32GB aan opslagruimte. Daarnaast wordt gesproken over een 12 en 5 megapixel-camera aan de achter- en voorkant, waarbij de cameralens minder zou uitsteken dan bij de Galaxy S6. Ook zou de S7 beschikken over 4G+ en een functie voor het maken van gif-afbeeldingen. Deze feature zou Vivid Photo heten en op eenzelfde manier werken als de Live Foto`s van de iPhone 6S.

Tip: houd Android Planet in de gaten voor de laatste informatie over Galaxy S7 kopen en Galaxy S7 Edge kopen. Zodra de toestellen verkrijgbaar zijn in de Benelux, lees je het hier! Ook zetten we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu