‘Samsung werkt aan compacte Galaxy S7 Mini met goede specs’

Gijs Ettes
15 maart 2016, 8:50
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan compacte Galaxy S7 Mini met goede specs’

Samsung werkt naar verluidt aan een Galaxy S7 Mini die beschikt over dezelfde chipset als de reguliere Galaxy S7. Het toestel moet gaan concurreren met de iPhone SE, de 4 inch-smartphone die Apple waarschijnlijk op 21 maart aankondigt.

Lees verder na de advertentie.

Verwachte Galaxy S7 Mini specs

Lang gingen geruchten over de Galaxy S6 Mini, maar dat toestel is er uiteindelijk nooit gekomen. Volgens Sammobile, dat zich baseert op berichtgeving van het Taiwanese Appledaily, komt er echter wel een kleinere variant van de Galaxy S7. Dat toestel zou beschikken over een 4,6 inch-scherm met een 720p-resolutie, een Exynos 8890-chipset (net als de S7 in Europa) en 3GB aan RAM. Ook zou de Galaxy S7 Mini voorzien zijn van een 12 megapixel-camera aan de achterkant en een behuizing met een dikte van 9,9 millimeter. Tot slot wordt gesproken over een periscooplens met 3x optische zoom, mogelijk een accessoire dat apart verkrijgbaar wordt.

Of en wanneer Samsung de Galaxy S7 Mini uitbrengt, is nog niet bekend. Mogelijk wil het bedrijf een directe concurrent voor de iPhone SE uitbrengen, de kleinere 4 inch-iPhone die beschikt over vergelijkbare specificaties als de iPhone 6, maar met een lagere prijs in de markt wordt gezet. De SE draait waarschijnlijk op een Apple A9-chip en beschikt over nfc voor contactloos betalen. Geruchten gaan dat het toestel rond de 500 euro gaat kosten.

Prijs en release

De Galaxy S5 Mini werd eind 2014 geïntroduceerd voor een adviesprijs van 479 euro. Wellicht krijgt de Galaxy S7 Mini een vergelijkbaar prijskaartje, waarmee het een aantrekkelijk alternatief kan zijn voor de duurdere Galaxy S7 (699 euro) en Galaxy S7 Edge (799 euro). Meer over die toestellen lees je in onze Samsung Galaxy S7 review. Een releasedatum voor de S7 Mini is nog niet bekend.

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Galaxy S7 met abonnement op een rijtje.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,99

Bekijken

Los refurbished

€ 99,99

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Appledaily, Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu