De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung doet Galaxy S7 en S7 Edge officieel uit de doeken

Gijs Ettes
21 februari 2016, 19:00
2 min leestijd
Samsung doet Galaxy S7 en S7 Edge officieel uit de doeken

Zoals verwacht heeft Samsung vanavond de Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 officieel gepresenteerd. De toestellen zijn vanaf 11 maart verkrijgbaar in de Benelux voor respectievelijk 799  en 699  euro.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S7 officieel: dit moet je weten

De afgelopen maanden zijn er veelvuldig details over de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge uitgelekt. Zo konden we al kennismaken met het design, de specificaties en wisten we al vóór de officiële aankondiging wat de toestellen zouden gaan kosten. Gelijktijdig met de nieuwe Galaxy S7-serie deed Samsung ook de Gear 360 uit de doeken, een vr-camera voor consumenten die werk in combinatie met een companion-app. De Gear 360 is het tweede vr-product uit de koker van Samsung, dat eerder met de Gear VR zijn eigen virtual reality-bril presenteerde. Die werkt onder meer met de Galaxy S6– en Galaxy S7-serie.

samsung galaxy s7 officieel

De Galaxy S7 en S7 Edge lijken op het eerste gezicht veel op hun voorgangers, met een vergelijkbare behuizing van metaal en glas. Samsung heeft echter het nodige aan de toestellen gesleuteld, waardoor ze onder meer stof- en waterbestendig zijn en beschikken over uitbreidbare opslag (met micro-sd tot 200GB). Verder steekt de cameralens ditmaal minder uit (0,46 millimeter) en is de homeknop iets rechthoekiger.

samsung header

De Galaxy S7 heeft nog steeds een 5,1 inch-QHD-scherm, terwijl de S7 Edge het doet met een 5,5 inch-scherm met dezelfde resolutie. Logischerwijs heeft de Edge een grotere accu, met een capaciteit van 3600 mAh. Ook de reguliere S7 heeft een upgrade gekregen en beschikt over een 3000 mAh-accu. Opladen kan zowel draadloos als met de meegeleverde snellader.

Krachtige hardware, vernieuwde camera

Zowel de S7 als de S7 Edge worden aangedreven door Samsungs nieuwe Exynos 8890-chip, 4GB aan RAM en een gpu die bijna de helft krachtiger is dan die in de Galaxy S6. De opslag bedraagt 32GB. Samsung heeft ook aanpassingen aan de hardware doorgevoerd om de warmte bij intensief gebruik te beperken. Bovendien kun je bij het spelen van grafisch minder intensieve games de hardwareload beperken, zodat de accu langer meegaat.

samsung galaxy s7 officieel

De camera lijkt op papier een stap terug, als je puur kijkt naar de maximale resolutie (12 megapixel) tenminste. De camerasensor heeft echter een  diafragma van f/1.7 gekregen. Hoe lager dat getal, des te  groter de lensopening en hoe meer licht kan worden opgevangen.  Bovendien beschikt  de Galaxy S7 over een dual-pixel camera die ervoor zorgt dat er sneller wordt scherpgesteld.

Meer lezen? Check dan onze Samsung Galaxy S7 review waarin we beide modellen uitgebreid aan de tand voelen. Verder kun je later vandaag de beste deals bekijken voor een Galaxy S7 abonnement  of  Galaxy S7 Edge abonnement. Wil je de Galaxy S7 los kopen dan kan je direct bij de Samsung Shop terecht als je hem snel in huis wilt halen.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu