‘Samsung werkt aan grotere versie Galaxy S7 met 6 inch-scherm’

Gijs Ettes
8 december 2015, 9:06
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan grotere versie Galaxy S7 met 6 inch-scherm’

Al geruime tijd gaan geruchten dat de Galaxy S7 net als zijn voorganger verschijnt in twee versies. Naar verluidt is Samsung voornemens om naast een regulier, kleiner model ook een Plus-variant van 6 inch uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Maakt Samsung een nog grotere Galaxy S7 Plus?

Dat meldt GSMArena op basis van renders die de site heeft gekregen van een accessoirefabrikant. De reguliere Galaxy S7 zou 143,4 bij 70,8 bij 6,9 millimeter meten en daarmee grofweg even groot zijn als de Galaxy S6. De grotere ‘Galaxy S7 Plus‘  wordt mogelijk 163,3 bij 82 bij  7,8 millimeter groot, waarmee hij min of meer dezelfde afmetingen heeft als de Galaxy Mega 2. Dat toestel is voorzien van een 6 inch-scherm. Ter vergelijking: de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5 beschikken beide over een scherm van 5,7 inch.

Verder zouden de renders erop duiden dat de Galaxy S7 qua design mogelijk weinig afwijkt van zijn voorganger. Zo is het toestel voorzien van dezelfde afgeronde hoeken en heeft alleen de fysieke homeknop een meer rechthoekige vorm gekregen. Ook heeft de smartphone mogelijk de beschikking over een geheugenkaartsleuf aan de zijkant. Bij de Galaxy S6 en S6 Edge(+) is het niet mogelijk om het opslaggeheugen uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

De verwachting is dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung begin volgend jaar wordt uitgebracht. Bronnen uit Zuid-Korea spraken al eerder over een aankondiging in januari. Afhankelijk van de regio zou de S7 voorzien zijn van een krachtige Exynos 8- of Snapdragon 820-chip, 4GB aan RAM, usb-c-ondersteuning en een verbeterde 20 megapixel-camera. Ook lijkt het aannemelijk dat het toestel standaard op Android 6.0 Marshmallow draait.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu