Samsung presenteert Galaxy S7 op 21 februari

Gijs Ettes
1 februari 2016, 9:00
2 min leestijd
Samsung presenteert Galaxy S7 op 21 februari

Samsung heeft een nieuwe editie van Unpacked aangekondigd. Tijdens het evenement, dat op 21 februari plaatsvindt, wordt de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S7 verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S7 presentatie: dit kun je verwachten

Samsung Galaxy S7 presentatie

Net als vorig jaar zullen ook de Galaxy S7 en de S7 Edge op de zondag voorafgaand aan het Mobile World Congress worden gepresenteerd. En net als een jaar geleden is er ook nu weer het nodige over Samsungs vlaggenschip uitgelekt. Afgelopen tijd  verschenen onder meer renders van hoe Galaxy S7 eruit gaat zien. Wat daarbij vooral opvalt is dat de S7 niet gek veel afwijkt van zijn voorganger. Alleen de homeknop iets vierkanter dan bij de Galaxy S6.

Wel is er onder de motorkap het nodige veranderd. Naar verluidt zijn beide S7-modellen waterbestendig, voorzien van een grotere accu en de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Aan de achterkant bevindt zich vermoedelijk een 12 megapixel-camera met een diafragma van f/1.7 en een vernieuwde lens die betere foto’s schiet bij weinig licht. Ook steekt de cameralens niet meer uit, waardoor de achterkant van het toestel gladder aanvoelt.

De reguliere Galaxy S7 zou beschikken over een 5,1 inch-QHD-scherm, terwijl de Galaxy S7 Edge een groter 5,5 inch-scherm met dezelfde resolutie heeft. Verder zouden de telefoons allebei worden aangedreven door een Snapdragon 820-chip of Samsungs eigen Exynos 8890 en 4GB aan RAM. De opslagruimte zou minimaal 32GB bedragen. Wanneer de Galaxy S7 en zijn Edge-variant in de Benelux worden uitgebracht, is nog niet bekend. Geruchten gaan dat de Amerikaanse release op 11 maart plaatsvindt, waarna de toestellen snel hun weg naar hier moeten vinden.

Tip: houd Android Planet in de gaten voor de laatste informatie over Galaxy S7 kopen en Galaxy S7 Edge kopen. Zodra de toestellen verkrijgbaar zijn in de Benelux, lees je het hier! Ook zetten we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje.

Aankondiging Samsung Unpacked

Hieronder kun je de korte aankondigingsvideo voor Samsung Unpacked bekijken. De focus zal niet alleen op de Galaxy S7 presentatie liggen, maar waarschijnlijk ook op (een nieuwe versie van) de Samsung Gear VR.

https://www.youtube.com/watch?v=3g3O94WALV8

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu