De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S7 kost minder dan 230 euro om te maken’

Wouter Nijsen
14 maart 2016, 16:53
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 kost minder dan 230 euro om te maken’

De Samsung Galaxy S7 ligt met een adviesprijs van 699 euro in de winkels. Kijk je puur naar de onderdelen, dan is het toestel echter stukken goedkoper om te maken,  zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau  IHS.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 productiekosten

Recode schrijft dat de Galaxy S7  255 dollar kost om te maken, wat omgerekend neerkomt op iets minder dan 230 euro. Daarmee zijn de productiekosten hoger dan die van de iPhone 6S (204 euro). Volgens de bron is de Snapdragon 820-chip van Qualcomm het duurste onderdeel van de Galaxy S7. De chip kost omgerekend zo`n 56 euro; ongeveer een kwart van het totaal. In Europa is de Galaxy S7 voorzien van Samsungs eigen Exynos 8890-chip, maar hoeveel die kost om te maken is onduidelijk.

Galaxy S7 productiekosten

Met omgerekend 12,34 euro is ook de camera een relatief duur onderdeel. Onderzoeksbureau IHS wist niet te achterhalen welk bedrijf  de camera precies heeft geproduceerd, maar benadrukt dat  hij betere foto’s maakt dan die van de Galaxy S6. Hoewel de camera van minder megapixels (12 ten opzichte van 16) is voorzien, heeft hij een hoger diafragma (f/1.7) om meer licht op te vangen. Het is niet bekend wat de productiekosten van de andere onderdelen zijn. Wel meldt Recode dat de kosten voor de marketing en software-ontwikkeling niet zijn meegenomen.

Meer over de Samsung Galaxy S7

Sinds afgelopen vrijdag is de Samsung Galaxy S7 verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel kost 699 euro en verschijnt tegelijk met de Galaxy S7 Edge, die 100 euro duurder is. De smartphone beschikt over een 5,1 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) en 4GB aan werkgeheugen. De belangrijkste nieuwe feature is de stof- en waterdichte behuizing, waarmee het toestel tot 30 minuten onderwater kan overleven.

Verder is er 32GB aan uitbreidbare opslag en Android 6.0 (Marshmallow) met de nieuwste versie van Touchwiz aanwezig. Ook is er een  5 megapixel-frontcamera en 3000 mAh-accu. De S7 Edge beschikt over grotendeels dezelfde hardware, maar heeft een 5,5 inch-scherm en 3600 mAh-accu. Meer over de toestellen lees je in onze uitgebreide Galaxy S7 (Edge) review of bekijk onze video review hieronder.

Samsung Galaxy S7 aanbiedingen

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,99

Bekijken
Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu