De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm

Gijs Ettes
13 oktober 2015, 7:51
1 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm

De geruchten over het nieuwste vlaggenschip van Samsung volgen elkaar  in rap tempo op. Volgens de laatste berichten krijgt de Galaxy S7 net als de iPhone 6S een scherm dat meerdere niveaus van druk kan onderscheiden.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met een drukgevoelig Galaxy S7 scherm

Het Samsung Galaxy S7 scherm zou gebruikmaken van dezelfde Clearforce-technologie als in de Huawei Mate S, die in ons land overigens met een regulier scherm is  uitgebracht. Clearforce werd ontwikkeld door Synaptics, een bekende maker van touchscreens, en biedt meer mogelijkheden om door harder of  zachter te drukken specifieke acties op te roepen. Zo zou je de snelheid van het scrollen kunnen bepalen, het scherm op een bepaalde manier kunnen ontgrendelen, maar Clearforce biedt ook nieuwe mogelijkheden om games te besturen.

galaxy s7 scherm

De Huawei Mate S met het drukgevoelige ‘Force Touch’-scherm verschijnt overigens pas begin volgend jaar. Ook de aankondiging van de Galaxy S7 wordt dan pas verwacht, net als de nieuwe schermtechnologie van Synaptics. Daarmee lijkt het  gerucht, dat de wereld werd in geholpen door PhoneArena en de Chinese ‘lekker’ I Ice Universe vrij plausibel.

Eerdere geruchten wijzen  er verder op dat de Galaxy S7 waarschijnlijk weer in twee varianten verschijnt, net als de Galaxy S6. Alleen het  Edge-model zou beschikken over  gebogen schermranden. Verder is  de unibodybehuizing ditmaal mogelijk van magnesium gemaakt, een materiaal dat al jaren voor laptops wordt gebruikt. Magnesium is lichter dan aluminium, maar kan ook minder duurzaam zijn.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu