De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy S7 krijgt Snapdragon 820-chip en Android M’

Wouter Nijsen
10 augustus 2015, 16:50
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 krijgt Snapdragon 820-chip en Android M’

Samsung test momenteel een versie van de Galaxy S7 die beschikt over een nieuwe Snapdragon 820-chip en Android M. Daarmee is het toestel qua hardware en software van de nieuwste snufjes voorzien.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S7 specs gelekt’

Dat blijkt althans uit een document dat opdook op het Chinese sociale netwerk Weibo. In het document wordt de Samsung Galaxy S7 genoemd  met de codenaam `Jungfrau`, waarbij ook het nummer MSM8996 staat vermeld. Dit is het typenummer  van de Snapdragon 820-chip van Qualcomm, die  waarschijnlijk binnenkort wordt aangekondigd.

Of de Galaxy S7 daadwerkelijk wordt voorzien van de Snapdragon 820-chip is nog maar de vraag, want Samsung lijkt ook een variant te testen met een Exynos-chip. Dit is een chip die door Samsung zelf wordt gemaakt  en in veel recente toestellen wordt geïmplementeerd. Voorbeelden hiervan zijn de Galaxy S6 en S6 Edge  in Europa.

samsung galaxy s6 edge review

In het document zijn verder de updateplannen te vinden en die suggereren dat de Galaxy S7 zal draaien op Android M. De release van dit besturingssysteem vindt naar verwachting de herfst  plaats en wordt eerst beschikbaar voor diverse Nexus-toestellen.

Meer over de Galaxy S7

Er is nog maar weinig over de Samsung Galaxy S7 uitgelekt. Wel is aannemelijk dat het toestel weer wordt voorzien van high-end specs en de nieuwste Android-versie. Enkele dagen geleden verscheen het bericht dat Samsung voor de Galaxy S7 zou kiezen voor een snellere ontwikkelingsmethode, waardoor het toestel mogelijk al in december klaar is. Of en wanneer de smartphone precies verschijnt, is nog onduidelijk.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's