Galaxy S7 en S7 Edge krijgen voortaan alleen updates als het ‘nodig’ is
Michel van 't Klaphek

De Galaxy S7 heeft definitief zijn langste tijd gehad. Samsung heeft haar updatebeleid aangepast en de telefoon uit 2016 krijgt niet langer updates per kwartaal, maar wanneer het ‘nodig’ is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S7 update-plannen gewijzigd

In de smartphonewereld is de Galaxy S7 oud, dus het is niet verrassend dat de software-ondersteuning wordt teruggeschroefd. Nadat Samsung in april aangaf het vlaggenschip van 2016 voortaan per kwartaal te updaten, is het toestel nu gedegradeerd naar de lijst met toestellen die het minst vaak bijgewerkt worden.

Galaxy S7 Samsung Experience-update

Samsung heeft drie niveaus van software-ondersteuning. De topmodellen krijgen maandelijkse updates, terwijl iets oudere smartphones per kwartaal bijgewerkt worden. Dan is er ook nog de derde lijst. Voor deze toestellen brengt Samsung een update uit als het nodig is. Er is dus geen peil te trekken op wanneer de volgende veiligheidsupdate verschijnt.

Waarschijnlijk worden de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge dus pas bijgewerkt als er een grootschalig veiligheidsprobleem is, zoals het Meltdown-lek uit 2018. De toestellen verschenen in maart 2016, waardoor Samsung ze in totaal meer dan 3 jaar van updates voorziet. Lang niet alle fabrikanten ondersteunen hun toptoestellen zo lang.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Verder geen wijzigingen

Verder blijven de updateplannen ongewijzigd. Mensen met een Samsung S10, S10 Plus en S10e kunnen nog jaren op updates rekenen, al is de kans groot dat Samsung ook na deze tijd ondersteuning blijft bieden. Hetzelfde geldt voor de Galaxy Note 8 en Note 9, die in respectievelijk 2017 en 2018 verschenen. Ook de Galaxy S8, S8 Plus, S9 en S9 Plus en middenklasser Galaxy A5 (2017) krijgen maandelijkse veiligheidsupdates.

De Galaxy A5 (2016) staat nu nog op de lijst met updates per kwartaal, maar vermoedelijk verplaatst deze binnenkort naar de derde lijst. Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht met telefoons die een (beveiligings)update hebben gekregen. Schrijf in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.