Opvallend: Samsung geeft Galaxy S7 (Edge) weer kwartaalupdates

De drie jaar oude Samsung Galaxy S7 en S7 Edge krijgen sinds kort alleen nog onregelmatig beveiligingsupdates, maar de fabrikant komt daar op terug. De smartphones ontvangen nu weer elk kwartaal een update.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S7 updates rollen weer vaker uit

In juni besloot Samsung de ruim drie jaar oude Galaxy S7 en S7 Edge niet langer elke drie maanden een beveiligingsupdate te geven. Begrijpelijk, want de software-ondersteuning duurde al langer dan Google verplicht en dan Samsung vooraf beloofde. Sinds juni staat de Galaxy S7 (Edge) op de lijst van apparaten die in aanmerking komen voor onregelmatige updates. De ondersteuning werd dus niet gestaakt, alleen krijgen de toestellen niet meer op een vast moment een update.

Opvallend genoeg draait Samsung die beslissing binnen twee maanden alweer terug. De Galaxy S7 en S7 Edge staan weer in het overzicht met toestellen die elke drie maanden geüpdatet worden, zo ontdekte TheAndroidSoul.

Galaxy S7 Android Nougat-update

Samsungs reden is niet bekend

Het is niet duidelijk waarom de Samsung Galaxy S7 updates voortaan weer vaker uitkomen. Hoe lang het besluit geldt, is ook onbekend. Android Planet heeft deze vragen aan Samsung gesteld en zal dit bericht updaten als we antwoord hebben.

Android-beveiligingsupdates

Google, de ontwikkelaar van Android, brengt al jaren elke maand een beveiligingsupdate uit voor apparaten. Zo’n update dicht lekken in het systeem en maakt je Android-toestel dus veiliger. Alle fabrikanten hebben toegang tot deze updates en moeten van Google een apparaat minimaal twee jaar lang elke drie maanden een updaten geven.

update de android-software

Vaker en langer mag natuurlijk ook. Dit gebeurt vooral bij duurdere smartphones zoals de S7-serie en Google’s eigen Pixel 3. Android One-smartphones als de Nokia 8.1 en Motorola One Vision krijgen ook drie jaar maandelijks een beveiligingsupdate.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.