De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung gaat ‘oude’ Galaxy S7 en S7 Edge minder vaak updaten

Wouter Nijsen
1 april 2019, 17:03
2 min leestijd
Samsung gaat ‘oude’ Galaxy S7 en S7 Edge minder vaak updaten

Samsung heeft zijn updatebeleid iets aangepast, waardoor onder meer de Galaxy S7 en S7 Edge minder vaak worden bijgewerkt. In plaats elke maand een beveiligingsupdate voor de smartphones uit te brengen, gebeurt dit voortaan elk kwartaal. Toch is dit minder erg dan je misschien denkt.

Lees verder na de advertentie.

Minder Galaxy S7 updates

Op een supportpagina van Samsung is te lezen dat de Galaxy S7 en S7 Edge voortaan één keer per kwartaal van een beveiligingspatch worden voorzien. Sinds de release gebeurde dit elke maand, maar omdat de telefoons inmiddels drie jaar oud zijn, schroeft Samsung de ondersteuning iets terug.

samsung galaxy s7 updates

Dit betekent overigens wel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant de toestellen langer dan drie jaar blijft ondersteunen. De S7 en S7 Edge verschenen in maart 2016, maar kunnen dus ook de komende tijd nog op updates blijven rekenen. Lang niet alle fabrikanten ondersteunen hun toptoestellen zo lang, zeker niet langer dan drie jaar.

Daarnaast zijn de Galaxy S10, S10 Plus en S10e opgenomen in het rijtje smartphones dat elke maand een beveiligingsupdate krijgt. Op de website van Samsung staat dat de telefoons tenminste tot februari 2021 worden ondersteund, al is de kans groot dat Samsung later besluit ze langer van updates te voorzien. Het bedrijf deed dit eerder met de Galaxy A5 (2016), die zelfs na zijn ‘houdbaarheidsdatum’ van drie jaar nog elk kwartaal een patch krijgt.

Samsung en updates

Gebruikers van toestellen nieuwer dan de Galaxy S7 (Edge) hoeven zich voorlopig geen zorgen te houden, want die blijft Samsung voorlopig bijwerken. Zo worden de Galaxy S8, S8 Plus, S9, S9 Plus, Note 8, Note 9 en A8 (2018) netjes elke maand van een update voorzien. Goedkopere toestellen, waaronder de nieuwe Galaxy A50 en A70, ontvangen elk kwartaal een patch.

samsung galaxy a50 kopen

Samsung heeft bovendien zijn belangrijke telefoons bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) en brengt de komende maand nog upgrades uit voor diverse goedkopere toestellen. De Galaxy J6 Plus en J4 Plus staan nog op het lijstje voor een Android Pie-update, terwijl ook de Galaxy J3 (2017) naar de nieuwste versie wordt bijgewerkt.

Wil je weten wanneer jouw toestel een Android Pie-update krijgt? Check dan het Android Pie update-overzicht voor meer informatie. Daarnaast publiceren we op Android Planet elke week een overzicht met telefoons die een (beveiligings)update hebben gekregen. Via onze nieuwsbrief of de Android Planet-app kun je deze overzichten volgen.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu