‘Samsung Galaxy S7 krijgt functie voor maken gif-afbeeldingen’

Gijs Ettes
15 januari 2016, 9:24
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 krijgt functie voor maken gif-afbeeldingen’

Bronnen binnen Samsung melden dat de Galaxy S7  de mogelijkheid krijgt om bewegende gif-afbeeldingen vast te leggen. De in oktober uitgebrachte iPhone 6S heeft  al een soortgelijke functie genaamd Live Foto`s.

Lees verder na de advertentie.

`Galaxy S7 krijgt camerafunctie genaamd Vivid Photo`

Ook HTC heeft in het verleden wel eens geëxperimenteerd met de mogelijkheid om bewegende foto`s vast te leggen. Een zogeheten `Zoe` bestond uit 20 foto`s die even vóór en na het indrukken van de sluiterknop werden vastgelegd. Het drie seconden durende resultaat was  te vergelijken met een gif-afbeelding, die sinds een aantal jaar  weer de nodige populariteit geniet.

De Live Foto`s-functie van de iPhone 6S is wellicht dus minder innovatief dan Apple consumenten wil laten geloven. Niettemin zou Samsung ook een dergelijke functie overwegen voor de Galaxy S7, al zou die nog in ontwikkeling zijn en mogelijk niet klaar voor de release van het toestel. Mogelijk wordt de feature, die naar verluidt Timeless Photo of Vivd Photo gaat heten, met een software-update toegevoegd.

In tegenstelling tot Live Foto`s zou er geen geluid opgenomen worden, wat het makkelijker moet maken om de bewegende foto als gif-afbeelding via social media te delen. Onder meer Twitter en Facebook ondersteunen dit bestandsformaat, waardoor Samsung geen aanpassingen hoeft te doen om de functie compatibel te maken met deze netwerken.

Samsung Galaxy S7 release

Volgens de laatste geruchten verschijnen er drie varianten van de Galaxy S7, die gelijktijdig worden aangekondigd op 21 februari, voorafgaand aan het MWC. Naast de reguliere S7 met een 5,1 inch-scherm, komen er twee varianten genaamd Galaxy S7 Edge (gebogen 5,1 inch-display) en Galaxy S7 Edge+ (5,7 inch). Onderhuids zijn de toestellen waarschijnlijk identiek, met een Exynos-chip, 4GB RAM, minimaal 32GB opslag en een 12 megapixel-camera met een diafragma van f/1.7. Ook de schermresolutie zal met 2560 bij 1440 pixels hetzelfde zijn.

Samsung Galaxy S7 vivid photo

De accu`s van de smartphones krijgen waarschijnlijk een upgrade. Zo zou de Galaxy S7 beschikken over een 3000 mAh-accu en de S7 Edge(+) over eentje van 3600 mAh. Dat is aanzienlijk meer dan de 2550 en 2600 mAh van respectievelijk de Galaxy S6 en S6 Edge. De toestellen wordt waarschijnlijk weer draadloos oplaadbaar, waarbij het circa twee uur duurt voordat de accu helemaal vol is.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: AndroidGeeks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu