De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung: ‘Vooralsnog geen sprake van Galaxy S8-accuproblemen’

Thomas Haenen
13 juni 2017, 10:31
1 min leestijd
Samsung: ‘Vooralsnog geen sprake van Galaxy S8-accuproblemen’

Na het debacle rondom de Galaxy Note 7 wil Samsung laten zien dat het fors aan zijn veiligheid gesleuteld heeft. De Galaxy S8, inmiddels bijna twee maanden oud, is nog bij niemand ontploft.

Lees verder na de advertentie.

Geen Galaxy S8 accuproblemen

Geen nieuws is goed nieuws, zo moeten ze bij Samsung denken, want het bedrijf heeft laten weten dat de Galaxy S8 vooralsnog geen last heeft van problemen met de accu. Het toestel is tot nu toe volledig veilig, zo melden bronnen binnen het bedrijf aan The Korea Herald.

Samsung Galaxy S8 accuproblemen

Daarmee laat Samsung het Galaxy Note 7-fiasco voorlopig niet in de vergetelheid raken. De productie van het vorige vlaggenschip werd al snel stopgezet, nadat tientallen meldingen van ontploffende accu’s. Diverse gebruikers gaven aan dat het toestel spontaan vlam vatte. De klachten doken al enkele dagen na de release op, dus dat de Galaxy S8 bijna twee maanden later nog veilig is lijkt een goed teken.

Na de problemen kondigde Samsung een uitgebreid onderzoek aan en beloofde het beterschap. De accu bleek de boosdoener: het bedrijf zou teveel capaciteit in een te kleine behuizing hebben gepropt. Ook heeft Samsung zijn testproces verbeterd. Tijdens elke stap van de productie vinden controles plaats. Tot slot worden de accu’s met een röntgenstraal gecontroleerd voordat een toestel de fabriek verlaat.

→ Lees ook: de korte geschiedenis van de Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy S8 heeft een accucapaciteit van 3000 mAh, iets kleiner dan de Galaxy Note 7-accu van 3500 mAh. Daarmee lijkt Samsung bewust de accu iets meer interne ademruimte te geven om nieuwe problemen te voorkomen. De Galaxy S8 Plus beschikt wel over een 3500 mAh-accu, maar dat model is dan ook een stukje groter.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu