Eindelijk: Android 8.0-update beschikbaar voor Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
8 februari 2018, 10:46
2 min leestijd
Eindelijk: Android 8.0-update beschikbaar voor Samsung Galaxy S8

Samsung is begonnen met de uitrol van een Android 8.0 (Oreo)-update voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Het gaat om een geleidelijke uitrol die waarschijnlijk snel Nederland bereikt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 Android 8.0-update beschikbaar

De Samsung Galaxy S8-update is vooralsnog alleen beschikbaar bij een select groepje gebruikers. Duitse gebruikers die meegedaan hebben aan de bètatest van de software, ontvangen deze namelijk als eerste. De verwachting is dat binnen enkele dagen tot weken vrijwel alle gebruikers de update ontvangen. Oreo wordt gelijktijdig voor de grotere Galaxy S8 Plus uitgerold.

Samsung Galaxy S8 Android 8.0-update

In Nederland is de update nog niet gespot. Gebruikers krijgen automatisch een bericht zodra de nieuwste Android-versie beschikbaar is. Handmatig controleren op de beschikbaarheid kan ook, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan en op ‘Updates handmatig downloaden’ te tikken.

Let op: de update is meerdere honderden MB’s groot. Het is dus aan te raden deze enkel te downloaden over een wifi-verbinding, om te voorkomen dat je wel erg snel door je mobiele databundel heen gaat.

Dit is er nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook dringt Google het accuverbruik van apps op standby terug en kun je beter je binnenkomende berichten filteren met notificatiekanalen.

Tevens wordt je direct voorzien van Samsung Experience 9.0. Deze softwarelaag van Samsung maakt verschillende aanpassingen aan Android. Nieuw is onder andere het aanpasbare toetsenbord, dual messenger-ondersteuning voor twee berichten-apps, Bixby Briefing en meer. Visueel heeft Samsung de look van de software ook even goed opgepoetst.

Lees ook: Dit zijn de 5 belangrijkste vernieuwingen van Samsung Experience 9.0

De Galaxy S8 is de eerste Samsung-smartphone die de update ontvangt. Later brengt het bedrijf ook updates uit voor verschillende andere recente high-end smartphones. Zo staat de nieuwe software al in de steigers voor onder andere de Galaxy Note 8, Galaxy S7 en Galaxy A5 (2017).

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu