De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S8 krijgt Android Oreo-update eind januari’

Wouter Nijsen
13 december 2017, 15:25
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt Android Oreo-update eind januari’

De Android 8.0 (Oreo)-update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus komt waarschijnlijk eind januari. Dat meldt Sammobile op basis van informatie van Samsung’s bètateam. Lees hier wat er nieuw is in de update.

Samsung Galaxy S8 Android Oreo-update

De website heeft een screenshot (zie hiernaast) gedeeld, waarin wordt gevraagd naar de definitieve release van Oreo. Een lid van het Samsung-bètateam geeft aan dat Android Oreo eind januari klaar moet zijn voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Mochten er onverhoopt meer bugs worden gevonden, dan wordt de release waarschijnlijk doorgeschoven naar begin februari. Het betekent in ieder geval dat gebruikers nog eventjes op de update moeten wachten. Op dit moment draaien de Galaxy S8-toestellen nog op Android 7.0 (Nougat).

De Android Oreo-update verandert weinig aan het uiterlijk van de software, maar voegt wel diverse nieuwe features toe. Voorbeelden hiervan zijn notificatiekanalen, de optie om meldingen te snoozen en autofill om gebruikersnamen en wachtwoorden sneller in te voeren. Oreo maakt de Galaxy S8 en S8 Plus daarnaast een stukje sneller. Ook nieuw is de optie om mappen met foto’s te verbergen in de galerij-app. Samsung maakt de Android 8.0-update op een later moment beschikbaar voor andere toestellen.

Opvolger in de maak

Samsung werkt op dit moment ook aan een opvolger van het toestel, de Galaxy S9. Van dit toestel verschenen onlangs nieuwe renders, die zijn gebaseerd op de laatste geruchten. Te zien is dat de smartphone designtechnisch niet veel afwijkt van zijn voorganger, maar wel iets dunnere schermranden heeft. Het schermformaat zou hetzelfde blijven: 5,8 inch (Galaxy S9) en 6,2 inch (Galaxy S9 Plus).

samsung galaxy s9 renders

Verder wordt de camera waarschijnlijk verbeterd en krijgt de vingerafdrukscanner een andere plek. Laatstgenoemde zit bij de S9 onder de camera in plaats van ernaast, zodat hij gemakkelijker op de tast te vinden is. Tot slot beschikt de Samsung Galaxy S9 over de nieuwste Exynos-chip, 4GB of 6GB RAM, 64GB of 128GB opslag en Quick Charge 4.0-ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu