De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S8 Android 8.0-update vanaf vandaag weer beschikbaar

Thomas Haenen
22 februari 2018, 9:30
2 min leestijd
Samsung Galaxy S8 Android 8.0-update vanaf vandaag weer beschikbaar

Na een kleine vertraging heeft Samsung de uitrol van de Android 8.0-update voor de Galaxy S8 hervat. De nieuwe software staat vanaf nu klaar voor gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 Android Oreo-update beschikbaar

Samsung begon eerder deze maand met de uitrol van de Android 8.0-update, maar stopte deze al na enkele dagen na onverwachte problemen. Bij een select groepje gebruikers bleek de update ervoor te zorgen dat de Galaxy S8 spontaan opnieuw opstartte. Na het probleem uitgezocht en aangepakt te hebben, is een nieuwe versie van de update klaar om naar iedereen uit te rollen. Daar is Samsung dan ook vanaf vandaag weer mee begonnen.

Samsung Galaxy S8 Android Oreo-update

Onder andere in Duitsland zeggen gebruikers de nieuwe update al te hebben ontvangen. Vervolgens is deze waarschijnlijk binnen een paar dagen ook beschikbaar in Nederland. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de Android Oreo-update voor jouw Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus beschikbaar is. Je kunt eventueel ook handmatig op de beschikbaarheid controleren, door bij de instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en ‘Software-update’ te selecteren.

Mocht je de Android Oreo-update al eerder hebben ontvangen, dan hoef je je overigens geen zorgen te maken. Je kunt de software die je al hebt gewoon blijven gebruiken. Wel rolt Samsung waarschijnlijk nog een tweede, kleinere update uit die voorkomt dat je last krijgt van spontane reboots.

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook dringt Google het accuverbruik van apps op standby terug en kun je beter je binnenkomende berichten filteren met notificatiekanalen.

Tevens wordt je direct voorzien van Samsung Experience 9.0. Deze skin van Samsung maakt verschillende aanpassingen aan Android. Nieuw is onder andere het aanpasbare toetsenbord, dual messenger-ondersteuning voor twee berichten-apps, Bixby Briefing en meer. Visueel heeft Samsung de look van de software ook vernieuwd. Dezelfde opgefriste interface zien we waarschijnlijk straks ook op de Galaxy S9, die aanstaande zondag wordt onthuld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GalaxyClub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu