Samsung: ‘Galaxy S8 krijgt verbeterde camera, slimme assistent’

Thomas Haenen
28 oktober 2016, 8:50
1 min leestijd
Samsung: ‘Galaxy S8 krijgt verbeterde camera, slimme assistent’

Samsung heeft voor het eerst openlijk details over zijn volgende vlaggenschip vrijgegeven. Het bedrijf belooft onder andere een verbeterde stemgestuurde Galaxy S8 assistent.

Lees verder na de advertentie.

Stemgestuurde Galaxy S8 assistent

De Samsung Galaxy S8 wordt voorzien van Viv AI, zo bevestigt een topman van Samsung in een gesprek met de Wall Street Journal. Volgens Lee Jae-Young, de vice-president van Samsungs mobiele divisie, wordt de S8 de eerste smartphone met de nieuwe virtuele assistent.

Samsung smart glow

Viv AI is een stemgestuurde assistent die ontwikkeld is door de makers van Siri. Het voordeel van Viv is dat de assistent snel leert en makkelijk geïntegreerd kan worden met andere apps. Ook begrijpt Viv zelfs de meest complexe vragen, omdat de app een goede grip heeft op context. Een vraag als “Wordt het overmorgen na 2 uur ’s middags warmer dan dertig graden in de buurt van Amsterdam?” zou geen probleem zijn voor de assistent. Viv werd begin deze maand overgenomen door Samsung.

Lee belooft daarnaast dat de S8 over een ‘verbeterde camera’ beschikt. Wat voor verbeteringen er precies op de planning staan is nog onbekend. Volgens geruchten zou de smartphone over een dubbele camera achterop beschikken. De tweede lens kan gebruikt worden om de foto’s te verscherpen of om de focus achter aan te passen.

Galaxy S8 release

Het is opmerkelijk dat Samsung nu al details vrijgeeft over zijn volgende vlaggenschip. De Samsung Galaxy S8 wordt naar alle waarschijnlijkheid pas eind februari 2017 officieel onthuld.

Vermoedelijk heeft het vroege nieuws te maken met de Galaxy Note 7-problemen van de fabrikant. Het bedrijf schrapte de smartphone deze maand en heeft daardoor geen nieuw vlaggenschip in de winkels liggen. Daardoor kan het nu al beginnen met duidelijk hinten naar de opvolger van de Galaxy S7.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu