Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung dicht wifi-beveiligingslek op Galaxy S8 en S8 Plus

Thomas Haenen
23 november 2017, 13:51
2 min leestijd
Samsung dicht wifi-beveiligingslek op Galaxy S8 en S8 Plus

Samsung is begonnen met de uitrol van de Galaxy S8-beveiligingsupdate van november. Deze biedt onder andere bescherming tegen het recente KRACK wifi-lek.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 beveiligingsupdate november beschikbaar

De beveiligingsupdate van november is per direct beschikbaar voor zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus. ‘Unbranden’ toestellen zijn als eerste aan de beurt; heb je jouw smartphone bij een provider gekocht, dan moet je nog iets langer wachten. Je krijgt automatisch een notificatie als de update beschikbaar is. Handmatig downloaden kan ook, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

De update is iets meer dan 500MB groot. Dat betekent dat je hem beter via een wifi-verbinding kunt downloaden, om te voorkomen dat je snel door je databundel heen gaat. Het changelog belooft onder andere verbeterde stabiliteit voor bluetooth en enkele prestatieverbeteringen. Centraal staat echter de beveiligingsupdate van november.

Samsung Galaxy S8 beveiligingsupdate november

Google geeft maandelijks dergelijke beveiligingsupdate vrij aan fabrikanten. Die bieden bescherming tegen alle op dat moment bekende kwetsbaarheden in Android. De update voor november is een belangrijke, omdat deze beschermt tegen het grote wifi-lek dat onlangs ontdekt werd. Met de KRACK-bug konden kwaadwillenden op afstand je surfgedrag in de gaten houden en wachtwoorden achterhalen, door vrij gemakkelijk in te breken op je wifi-netwerk.

Zo bescherm je jezelf tegen het wifi-beveiligingslek op Android

Veel andere fabrikanten, waaronder Sony, Nokia en Wileyfox, hebben de beveiligingsupdate met deze bescherming al eerder uitgebracht. Ook Samsung zelf heeft enkele van zijn goedkopere smartphones al bijgewerkt. Waarom de Galaxy S8 pas iets later aan de beurt komt, is onbekend.

De update biedt verder geen opvallende nieuwe features. Die volgens waarschijnlijk pas begin 2018, als Android 8.0 (Oreo) voor de Galaxy S8 wordt uitgerold. Deze nieuwe versie van Android introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video en beperkt accuverbruik op stand-by.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu