De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Slimme spraakassistent van Galaxy S8 gaat Bixby heten’

Rick van der Veer
2 november 2016, 18:33
1 min leestijd
‘Slimme spraakassistent van Galaxy S8 gaat Bixby heten’

Samsung bevestigde eerder al dat de Galaxy S8 een spraakgestuurde assistent krijgt. Nu blijkt uit een door Samsung geregistreerde merknaam dat de spraakassistent van de Galaxy S8 Bixby zal gaan heten.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Bixby is mogelijke spraakassistent

Volgens een aangevraagd handelsmerk in Zuid-Korea zal Bixby een digitale assistent worden, die gericht is op het beheren van persoonlijke informatie. Ook wordt er gesproken over dat Bixby het mogelijk moet gaan maken je toestel handsfree te kunnen gebruiken. Dit duidt er sterk op dat Bixby een slimme assistent wordt voor onder meer de Galaxy S8. Een topman van Samsung bevestigde eerder dat de Galaxy S8 uitgerust wordt met een stemgestuurde assistent.

Galaxy S8 Bixby

Samsung kocht vorige maand Viv Labs, het bedrijf dat Apples Siri heeft ontwikkeld. Door deze zet lag het al voor de hand dat Samsung de technologie van het bedrijf in wil zetten voor de Galaxy S8. Eerdere Samsung-smartphones waren al uitgerust met S Voice, maar de mogelijkheden van deze spraakherkenning waren relatief beperkt. S Voice is dan ook nooit een groot succes geweest onder Samsung-gebruikers.

Samsung is niet de enige smartphonefabrikant die bezig is met spraakgestuurde assistenten. Google introduceerde vorige maand de Google Assistant op zijn nieuwe vlaggenschip, de Google Pixel. Daarnaast zijn iPhones al jarenlang uitgerust met Siri, die onder meer informatie kan geven en instellingen van je smartphone aan kan passen.

Galaxy S8 release

Samsung kondigt de Galaxy S8 hoogstwaarschijnlijk volgend jaar in februari aan. Doorgaans presenteert het Koreaanse bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona. Het is enigszins ongebruikelijk dat Samsung nu al hints geeft over zijn aankomende vlaggenschip. Dit hangt mogelijk samen met de Galaxy Note 7-problemen die Samsung de afgelopen maanden geplaagd hebben.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu