De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S8 uitgerust met nieuwe chip voor 4K-resolutie’

Thomas Haenen
26 september 2016, 13:13
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 uitgerust met nieuwe chip voor 4K-resolutie’

De Samsung Galaxy S8 wordt uitgerust met een Exynos 8895-chip, een chipset van de Koreaanse fabrikant die tot wel twee keer zo krachtig is als in de Galaxy S7. Een nieuwe grafische chip moet het toestel geschikt maken voor een 4K-resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 chip

De Exynos 8895-chip moet worden geproduceerd op 10 nanometer en is daarmee de eerste chip van Samsung via dit productieproces. Hoe kleiner het aantal nanometer, hoe groter de hoeveelheid kracht die een product op één oppervlak kan krijgen. Bovendien zijn deze kleinere chips vaak accuvriendelijker. De Samsung Galaxy S8 wordt de eerste smartphone met een Exynos 8895-chip, zo beweert het doorgaans betrouwbare Sammobile.

De Samsung Galaxy S8 chip wordt ook uitgerust met de Mali-G71, een nieuwe grafische chip van ARM. Deze zou tot wel 1,8 keer zo krachtig zijn als de grafische chip die in de Galaxy S7 te vinden is. Daarmee zou een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels mogelijk zijn voor de Galaxy S8. Die resolutie is op een 5,2 inch-scherm goed voor een pixeldichtheid van 847 pixels per inch, wat het één van de scherpste schermen ooit zou maken.

samsung 5

Er gaan al een tijdje geruchten dat Samsung de Galaxy S8 gaat uitrusten met een 4K-resolutie. Zo’n hoge resolutie maakt de smartphone nog geschikter voor virtual reality-headsets als de Gear VR. Hoe hoger de resolutie, hoe moeilijk het wordt om individuele pixels met het blote oog te onderscheiden.

Samsung is één van de weinige fabrikanten die zijn vlaggenschepen voorziet van eigen hardware. Concurrenten als LG, Sony en HTC kiezen doorgaans voor de chips van Qualcomm. Zo zijn onder andere de HTC 10 en de OnePlus 3 uitgerust met de Snapdragon 820. De Exynos-chip van Samsung presteert doorgaans iets beter in benchmarks. Bovendien geeft het de fabrikant de mogelijkheid om zijn software beter af te stemmen op de hardware, waardoor het accuverbruik daalt.

Samsung Galaxy S8 releasedatum

Samsung presenteert zijn nieuwe topmodel doorgaans in februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Bronnen beweren dat de Galaxy S8 echter al eerder onthuld zal worden. De uitgebreide Galaxy Note 7 problemen zouden ervoor zorgen dat Samsung de verloren omzet wil compenseren met een nieuw vlaggenschip. Mocht dat gerucht kloppen, dan zien we de S8 wellicht al in januari.

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu