Samsung Galaxy S8-foto’s tonen fors scherm, geen knoppen

Thomas Haenen
27 januari 2017, 9:16
2 min leestijd
Samsung Galaxy S8-foto’s tonen fors scherm, geen knoppen

De allereerste duidelijke foto van de Samsung Galaxy S8 is uitgelekt. Daaruit blijkt dat het toestel onder andere over een monsterlijk groot 5,8 inch-scherm beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 foto

De Samsung Galaxy S8 wordt op 29 maart onthuld, zo claimt het doorgaans betrouwbare VentureBeat. De datum komt overeen met verdere geruchten en wordt gesterkt door het feit dat de site ook de eerste foto’s en een uitgebreide set specificaties van het toestel heeft.

Over een kleine twee maanden onthult de fabrikant twee nieuwe toestellen, zo beweert de bron. Naast een Samsung Galaxy S8 met 5,8 inch-scherm staat er ook een 6,2 inch-Galaxy S8 Plus op de planning. Beide toestellen zijn aanzienlijk groter dan de 5,2 en 5,5 inch Galaxy S7 en S7 Edge die vorig jaar verschenen.

Samsung Galaxy S8 foto

Toch zullen de toestellen zelf nauwelijks groter zijn dan hun voorgangers, omdat Samsung de randen rond het scherm zo klein mogelijk heeft weten te maken. Ruim 83 procent van de voorkant zou uit scherm bestaan; bij de Galaxy S7 was dat nog 72 procent. Om het scherm meer ruimte te geven zijn de homeknop onder het scherm en het Samsung-logo erboven geschrapt. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst.

Galaxy S8 specificaties

Het scherm loopt door in de randen en heeft een aspectratio van 18.5 bij 9, een tikkeltje breder dan het gemiddelde smartphonescherm dat een ratio van 16 bij 9 heeft. De LG G6, die volgende maand aangekondigd wordt, heeft waarschijnlijk dezelfde ratio.

Hoewel het scherm groter is, neemt de accucapaciteit niet toe. Die zou respectievelijk 3000 en 3500 mAh zijn voor de S8 en S8 Plus, even groot als vorig jaar. Hoewel de accuduur bij de vorige modellen dik in orde was, is het nog maar de vraag of de grotere schermen niet voor meer energieverbruik zorgen.

De bron levert nog verschillende andere specificaties aan, die overeenkomen met eerdere toestellen. Zo heeft het toestel 4GB werkgeheugen, minimaal 64GB opslagruimte en plek voor een geheugenkaart. Aan de onderkant zit een usb-c-poort, vlak naast de koptelefoonaansluiting. Achterop zit een 12 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera.

De Samsung Galaxy S8 releasedatum is 21 april, als we de bron mogen geloven. Het toestel wordt ruim honderd euro duurder dan zijn voorganger: 799 euro. De adviesprijs van de S8 Plus bedraagt zelfs 899 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu