De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn de menuknoppen van de Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
21 februari 2017, 12:12
2 min leestijd
Dit zijn de menuknoppen van de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is wederom op beeld vastgelegd. Naast het voorkantvullende scherm bieden de nieuwe beelden een eerste blik op de menuknoppen van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 menuknoppen

Samsung voorziet de Galaxy S8 van menuknoppen op het scherm, zo blijkt uit nieuwe foto’s die zijn uitgelekt via Twitter. Het is voor het eerst dat Samsung dat doet: tot op heden heeft het bedrijf al zijn toestellen voorzien van fysieke knoppen onder het scherm.

De aanpassing is vereist voor het voorkantvullende scherm van de Galaxy S8. Dat neemt vrijwel de hele voorkant van het toestel in. Bij eerdere Samsung-smartphones was zo’n 65 tot 75 procent van de voorkant gereserveerd voor het scherm. Met de Galaxy S8 zou Samsung dat willen verhogen naar zo’n 90 procent. Daarvoor sneuvelt onder andere het Samsung-logo boven het scherm en de homeknop. De vingerafdrukscanner die ingebouwd zat in de homeknop wordt verplaatst naar de achterkant van het toestel.

Uit het beeld blijkt Samsung wel vasthoudt aan zijn eigen indeling van de menuknoppen. In Android is standaard de homeknop in het midden te vinden, met links de terugknop en rechts de app-switcher. Samsung kiest er echter al jaren voor om de terugknop rechts te plaatsen. Ook op de Galaxy S8 gaat dat gebeuren, als we de foto mogen geloven.

De beelden tonen daarnaast de Apps Edge, een functie die Samsung enkele jaren geleden introduceerde. Door van rechts naar links te swipen over het scherm breng je een set snelkoppelingen naar je favoriete apps in beeld.

Samsung heeft twee versies van het toestel in ontwikkeling. Naast een Galaxy S8 met een 5,8 inch-scherm zou er ook een Galaxy S8 Plus met 6,2 inch-scherm op de planning staan. Beide smartphones hebben een gebogen scherm en vrijwel dezelfde hardware. Ze worden waarschijnlijk op 29 maart officieel onthuld en liggen vervolgens vanaf april in de winkels. De pre-orders voor het toestel zullen naar verwachting vlak na de officiële presentatie starten. Dus wil je de Galaxy S8 kopen of wil je toch liever de Galaxy S8 Plus kopen? Houd dan onze toestelpagina’s goed in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu