De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Android Oreo voor Galaxy S8 duurt nog even: Samsung start ontwikkeling’

Erwin Vogelaar
9 september 2017, 14:56
2 min leestijd
‘Android Oreo voor Galaxy S8 duurt nog even: Samsung start ontwikkeling’

Samsung start met de ontwikkeling van Android 8.0 (Oreo) voor de Samsung Galaxy S8. Het is nog niet bekend wanneer de update verschijnt en welke functies Samsung meeneemt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 Oreo-update duurt nog even

Android 8.0 (Oreo), de nieuwste versie van het besturingssysteem, rolt nu eerst uit naar toestellen die stock-Android draaien. Bij andere fabrikanten duurt het wat langer, omdat de update wordt aangepast voor de laag die zij over Android heen leggen. Dat is ook het geval bij Samsung met zijn Galaxy S8 en S8 Plus. Volgens bronnen van website SamMobile is Samsung nu gestart met de ontwikkeling van de Oreo-update voor deze toestellen.

We hebben een overzicht gemaakt met toestellen die de Android 8.0-update krijgen. We wisten al dat de S8 en S8 Plus daarbij horen, net als de Galaxy S7 en S7 Edge. Maar wanneer de update uitrolt blijft onduidelijk. Als Samsung inderdaad pas recentelijk begonnen is met de ontwikkeling van de update, dan kan het nog wel even duren.

galaxy s8 oreo

Het is goed mogelijk dat Samsung een bètaprogramma lanceert, waar mensen de update alvast kunnen testen. Eerder werd dat ook gedaan voor de Galaxy S7. Na uitgebreide tests wordt de update dan wereldwijd uitgerold. De kans is groot dat dit pas in 2018 gebeurt.

Belangrijke update

Oreo is een belangrijke update voor de toestellen van Samsung. Oreo zorgt er namelijk voor dat Android sneller draait en minder belastend is voor de accu. Daarnaast is er onder andere een picture-in-picture-modus en werkt Oreo fijn samen met wachtwoordmanger-apps. Het is echter ook goed mogelijk dat Samsung enkele functies van Oreo uitschakelt als het niet goed werkt met het laagje dat het bedrijf over Android legt. Hopelijk valt dat mee.

Lees ook onze Android Oreo-review om erachter te komen of de nieuwe features het wachten waard zijn.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu