‘Samsung Galaxy S8 en S8 Plus zijn populairste Android-toestellen’

Wouter Nijsen
18 augustus 2017, 9:35
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 en S8 Plus zijn populairste Android-toestellen’

De Samsung Galaxy S8 is het populairste Android-toestel van dit moment. Geen enkele andere Android-smartphone werd in het afgelopen kwartaal zo vaak verkocht, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 populair

Het onderzoeksbureau meldt dat het Samsung-vlaggenschip het best verkopende Android-toestel van de afgelopen drie maanden was. Van de telefoon gingen ruim 19 miljoen exemplaren over de toonbank, waarbij de reguliere Galaxy S8 ietsjes populairder was dan de grotere Galaxy S8 Plus. Van laatstgenoemde werden negen miljoen exemplaren verkocht, bij de reguliere S8 waren dit er 10,2 miljoen stuks.

galaxy s8 reboot

Daarmee is de Galaxy S8 de populairste Android-smartphone van dit moment. Strategy Analytics meldt dat andere Android-vlaggenschepen niet in de buurt komen qua verkoopaantallen. Vooral het voorkantvullende scherm zou een belangrijke feature zijn voor consumenten.

Overigens is de S8 niet de populairste smartphone in het algemeen, want die eer gaat naar de iPhone 7 en 7 Plus. In het afgelopen kwartaal werden zo’n 16,9 miljoen iPhone 7-modellen en 15,1 miljoen iPhone 7 Plussen verkocht. Het verschil tussen de toestellen van Apple en Samsung is dus nog relatief groot.

Meer over de Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 werd tijdens het Mobile World Congress in maart aangekondigd en verscheen een maand later in de winkels. Naast het voorkantvullende scherm beschikt de smartphone over een vlotte octacore-processor met 4GB RAM, 64GB opslag en een 3000 mAh-accu. Aan de achterkant bevindt zich een verbeterde 12 megapixel-camera, terwijl de frontcamera kiekjes in 8 megapixel-camera schiet. Meer over de telefoons lees je in de Galaxy S8 review.

Later deze maand onthult Samsung de Galaxy Note 8. Deze smartphone heeft hoogstwaarschijnlijk een groter scherm, dubbele camera, grotere accu en de bekende S Pen. Het pennetje krijgt enkele nieuwe functies, maar het is nog onduidelijk welke dit zijn. Het is daarnaast nog niet bekend wanneer de Nederlandse release plaatsvindt, wel wordt gesproken over een adviesprijs van 999 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu