De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S8 repareren blijkt goedkoper dan verwacht’

Thomas Haenen
10 mei 2017, 16:53
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 repareren blijkt goedkoper dan verwacht’

De Samsung Galaxy S8 ligt pas net in de winkels, maar er zijn vermoedelijk al genoeg exemplaren met gebroken scherm in omloop. Goed nieuws voor wie de pineut is: een Galaxy S8 repareren blijkt relatief goedkoop.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 repareren: onderdelen ‘relatief goedkoop’

Om een kapot Galaxy S8 scherm te vervangen, betaal je ‘slechts’ 200 dollar, zo blijkt uit onderzoek van Motherboard. Dat klinkt duur, maar de prijs ligt fors lager dan vorig jaar. Vlak na de launch betaalde je ruim 300 dollar om een gebarsten Galaxy S7-scherm te vervangen. Voor de reparatie van het iPhone 7-scherm wordt een vergelijkbaar tarief gerekend.

“Het is goedkoop voor een oled-scherm in een gloednieuw topmodel, zeker voor nieuwe schermtechnologie als het voorkantvullende Infinity Display,” aldus Kev Notton in een interview. Notton is de oprichter van RepairMapr, een bedrijf dat de kosten van reparaties bij verschillende reparateurs in beeld brengt.

Galaxy S8 droptest: zeer kwetsbaar

Wel knijpen Notton en andere reparateurs in hun handjes om de kwetsbaarheid van het Galaxy S8-scherm. Uit droptests blijkt dat het Galaxy S8-scherm barst ongeacht de rand waar het scherm op valt. De reparateurs verwachten dat het een van de meest kwetsbare smartphones ooit wordt en zien al veel toekomstige klussen tegemoet. Mocht je ruim 200 euro (geheel begrijpelijk) nog altijd erg prijzig vinden, dan kun je maar beter zelf voor bescherming zorgen. Met een stevig hoesje is je toestel net wat minder kwetsbaar.

De reparateurs vermoeden dat de lagere prijs van onderdelen mogelijk een bewuste keuze is van Samsung. Als consumenten horen dat een duur is om een toestel te repareren, zijn ze eerder geneigd een steviger, veiliger of goedkoper toestel te kiezen. Door de drempel lager te maken, is de toch al hoge adviesprijs van de Galaxy S8 nét wat minder eng, aldus de reparateurs.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Motherboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu