De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S8 krijgt S Pen-ondersteuning’

Thomas Haenen
28 december 2016, 11:05
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt S Pen-ondersteuning’

De Samsung Galaxy S8 biedt mogelijk ondersteuning voor de S Pen. Fans van de Note-serie kunnen zo toch nog met een stylus aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 S Pen

Samsung heeft geen plannen om de Galaxy S8 met een S Pen te leveren, maar gaat deze mogelijk wel als los accessoire voor het toestel verkopen. Het volgende vlaggenschip van de fabrikant krijgt volledige ondersteuning van de stylus, zo claimen gebruikers van het Chinese Weibo.

Daarmee komt de fabrikant waarschijnlijk fans van de Galaxy Note-reeks tegemoet. Op deze smartphones van Samsung kun je de stylus al jaren gebruiken om notities te maken, het toestel te besturen en om snelkoppelingen te activeren. Door omstandigheden was echter de Note 4, die eind 2014 verscheen, het laatste toestel in de reeks met een Nederlandse release. De Note 5 werd hier nooit uitgebracht, terwijl de Note 7 vlak voor de release geschrapt werd na ontploffende accu’s.

Samsung Galaxy S8 S Pen

Door de S Pen geschikt te maken voor de Galaxy S8 hebben fans van het pennetje toch weer een kans om met een stylus aan de slag te gaan op een smartphone. Of het volledige pakket aan S Pen-functies naar de S8 gebracht wordt is nog onbekend. Ook is nog niet duidelijk wat de S Pen adviesprijs wordt.

Galaxy S8 en S8 Plus

Volgens de laatste geruchten heeft Samsung twee varianten van de Galaxy S8 in de maak. Eén model beschikt over een scherm van iets meer dan 5 inch, terwijl een tweede Galaxy S8 Plus een groter 6 inch scherm krijgt. Vooral die laatste variant zou een meer dan adequate Galaxy Note 7-vervanger kunnen zijn.

De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk begin 2017 officieel onthuld, met een release in maart of april. De pre-orders voor het toestel zullen naar verwachting vlak na de officiële presentatie starten. Dus wil je de Galaxy S8 kopen of wil je toch liever de Galaxy S8 Plus kopen? Houd dan onze toestelpagina’s goed in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer. Bekijk ook ons overzicht van Galaxy S8 geruchten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu