‘Samsung Galaxy S8 heeft randloos scherm zonder fysieke homeknop’

Thomas Haenen
8 december 2016, 9:09
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 heeft randloos scherm zonder fysieke homeknop’

Het volgende vlaggenschip van Samsung beschikt mogelijk over een voorkantvullend scherm. Het Samsung Galaxy S8 scherm moet doorlopen tot in alle randen, zo beweren nieuwe bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 scherm

Geruchten dat het Samsung Galaxy S8 scherm voorkantvullend wordt zoemen al een tijdje rond, maar nu heeft ook persbureau Bloomberg van betrouwbare bronnen vernomen dat het gaat gebeuren. Daarmee lijkt de stap van Samsung steeds waarschijnlijk.

Vrijwel de complete voorkant van de Samsung Galaxy S8 zal uit scherm bestaan, aldus de bronnen. Het toestel beschikt niet langer over een fysieke homeknop, maar over een virtuele homeknop verzonken in de onderkant van het scherm. Het zou Samsungs eerste smartphone zonder fysieke homeknop zijn in jaren.

Samsung Galaxy S8 scherm

Qua formaat zou de Galaxy S8 vrijwel identiek zijn aan zijn voorgangers. De Galaxy S7 en S7 Edge waren verkrijgbaar met respectievelijk een 5,1 en een 5,5 inch-scherm. Echter, door met het scherm vrijwel de complete voorkant te vullen kan Samsung in theorie een fors  groter scherm in hetzelfde formaat behuizing stoppen.

Het Chinese Xiaomi had onlangs de primeur met een voorkantvullend scherm. Dat bedrijf introduceerde onlangs de Mi Mix, een toestel waarvan meer dan 90 procent van de voorkant uit scherm bestaat. De Mi Mix wordt vooralsnog echter alleen in China verkocht en is ook daar slechts beperkt verkrijgbaar. Samsung zou met de Galaxy S8 de eerste fabrikant zijn die de technologie wereldwijd en in grote aantallen aanbiedt.

Veiligheid staat echter centraal bij Samsung en dat kan nog voor vertraging gaan zorgen. Na de problemen rond de Galaxy Note 7 wil Samsung er zeker van zijn dat een nieuw fiasco voorkomen wordt. Daarom wordt de Galaxy S8 steviger getest dan eerdere Samsung-smartphones. Hoewel Samsung mikt op een Galaxy S8 releasedatum van maart 2017, kunnen die extra tests ervoor zorgen dat de releasedatum wordt uitgesteld naar april.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu