De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung geeft Galaxy S8 groter scherm dan voorgangers’

Rick van der Veer
9 november 2016, 12:12
2 min leestijd
‘Samsung geeft Galaxy S8 groter scherm dan voorgangers’

De Galaxy S8 van Samsung lijkt flink te gaan breken met traditie. Een fors groter Galaxy S8 scherm zou onder meer Note 7-klanten tegemoet moeten komen.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S8 scherm wordt groter’

De Samsung Galaxy S8 krijgt een groter scherm dan zijn voorgangers en verschijnt bovendien in twee variant, zo meldt de Korea Herald. Volgens de bron wordt de S8 uitgebracht in een variant met een scherm van 5,7 inch, terwijl er ook een grotere versie van maar liefst 6,2 inch zou verschijnen. Beide smartphones worden Edge-versies: er komt geen vlaggenschip meer met een vlak scherm. De grote variant zou de Galaxy S8 Plus genoemd worden.

Toch zou de Galaxy S8 niet een stuk groter worden dan zijn voorgangers. Door een randloos scherm in beide versies te installeren en de homeknop weg te laten, zou er meer schermoppervlakte overblijven zonder de behuizing van het toestel groter te maken.

Galaxy S8 scherm

De reden dat Samsung de Galaxy S8 een groter scherm mee zou willen geven komt voort uit de problemen met de Galaxy Note 7. Doordat het bedrijf de Galaxy Note 7 uit de handel heeft moeten halen, zou Samsung klanten die liever een Note hadden gewild willen aantrekken. De kleinere variant van de Galaxy S8 zou hetzelfde schermformaat krijgen als de Galaxy Note 7, maar dan in een kleinere behuizing.

Meer over de Galaxy S8

De Galaxy S8 zou op meerdere vlakken breken met zijn voorgangers. Zo zal de iconische homeknop weggelaten worden, terwijl de vingerafdrukscanner mogelijk in het scherm zelf verwerkt wordt. Daarnaast komt er een fysieke knop aan de zijkant bij om Bixby te activeren, de nieuwe AI-assistent van Samsung.

Normaal gesproken kondigt Samsung zijn nieuwe vlaggenschip aan op het Mobile World Congress in februari, maar dit jaar neemt het bedrijf misschien meer tijd. Om de problemen van de Galaxy Note 7 te voorkomen zou de firma voor de Galaxy S8 een langere testfase inlassen. De officiële aankondiging zou dan ook pas in april plaatsvinden, ruim een maand later dan verwacht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu