‘Samsung Galaxy S8 kost minder dan 300 euro om te maken’

Thomas Haenen
21 april 2017, 15:25
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 kost minder dan 300 euro om te maken’

De Samsung Galaxy S8 wordt voor 800 euro verkocht, maar kost minder dan 300 euro om in elkaar te zetten, zo claimt een onderzoeksrapport. Uit een teardown blijkt wel dat de onderdelen van het toestel duurder zijn dan die van de S7.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 teardown

Samsung kreeg bij de aankondiging van de Galaxy S8 aardig wat kritiek op zijn dak, omdat het nieuwe vlaggenschip honderd euro meer kost dan de Galaxy S7. Nu blijkt dat het bedrijf daar mogelijk een goede reden voor heeft: de S8 kost een stuk meer om te produceren, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IHS Markit. De kosten van de grotere Galaxy S8 Plus zijn onbekend.

Samsung Galaxy S8 teardown

Uit een teardown van de S8 wordt geschat dat de verschillende onderdelen van het toestel 301,60 dollar kosten. Daar komt nog eens 5,90 dollar aan productiekosten bij, goed voor een totaalbedrag van omgerekend iets meer dan 287 euro. Daarmee liggen de productiekosten 43,34 dollar hoger dan bij de Galaxy S7, en 36,29 dollar hoger dan bij de Galaxy S7 Edge. Een kostenstijging van pakweg 15 procent dus, vergelijkbaar met de stijging van de adviesprijs.

Duurste Galaxy S8 onderdelen

Het voorkantvullende scherm is ruimschoots het duurste onderdeel, met een kostprijs van 85 dollar (79 euro). Daarvoor heb je echter wel een fors en flexibel 5,8 inch oled-scherm met Gorilla Glass 5-bescherming. De glazen en metalen behuizing aan de achterkant kost nog eens 28 dollar extra. De chipset kost waarschijnlijk 45 dollar, terwijl de 12 megapixel-camera achterop en de 8 megapixel-camera voorop samen zo’n 20 dollar kosten.

Natuurlijk betekent dit niet dat Samsung 500 euro winst pakt op elke Galaxy S8. Zo gaat een deel van de adviesprijs op aan btw, en pakken ook de verkopende winkels en providers een deel van de winst. Daarnaast is Samsung geld kwijt aan het transport, distributie en de marketing van de smartphone.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: BusinessWire
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu