Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Minder updates voor Samsung Galaxy S8 (Plus): voortaan één per kwartaal

Wouter Nijsen
4 mei 2020, 16:52
2 min leestijd
Minder updates voor Samsung Galaxy S8 (Plus): voortaan één per kwartaal

Samsung gaat minder vaak updates uitbrengen voor de Galaxy S8 en S8 Plus. De smartphones krijgen voortaan eens per kwartaal een beveiligingspatch, en niet meer iedere maand.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8-updates verschijnen niet meer maandelijks

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus, de twee high-end smartphones uit 2017, krijgen vanaf nu minder vaak updates. De toestellen ontvingen sinds de release telkens maandelijks een beveiligingsupdate, maar voortaan gebeurt dit één keer per kwartaal. De beveiligingspatches van drie maanden worden dan gebundeld en uitgebracht als één grotere update.

samsung galaxy s8 updates

Dat de Galaxy S8 en S8 Plus nu bij de groep Samsung-telefoons horen die kwartaalupdates krijgen, ligt voor de hand. Samsung brengt voor zijn high-end toestellen drie jaar lang maandelijks beveiligingsupdates uit. Daarna wordt de updatefrequentie teruggeschroefd, maar blijven gebruikers alsnog veilig tegen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem.

We verwachten dat de Galaxy S8 en S8 Plus nog minstens een jaar van software-ondersteuning worden voorzien. Samsung stopte onlangs met het uitbrengen van updates voor de Galaxy S7 en S7 Edge, die begin 2016 werden uitgebracht. Heb je dus een S8 en S8 Plus, dan zit je voorlopig nog goed.

Android 10 en nieuwere Samsung-smartphones

Op een Android 10-update hoeven de Galaxy S8-telefoons echter niet te rekenen. Ze werden uitgebracht met Android 7.0 (Nougat) en zijn in de afgelopen jaren bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo) en Android 9.0 (Pie). Samsung geeft zijn vlaggenschepen twee grote Android-upgrades, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google en OnePlus. Deze bedrijven geven hun belangrijkste telefoons drie nieuwe Android-versies.

De nieuwere vlaggenschepen van Samsung, zoals de Galaxy S9, Galaxy S10 en Galaxy S20, worden nog wel langere tijd van maandelijks beveiligingsupdates voorzien. Ook de Galaxy Note 8, die in hetzelfde jaar als de S8 en S8 Plus verscheen, kan iedere maand rekenen op zo’n patch. Andere ‘oudere’ toestellen, zoals de Galaxy A50 en Galaxy A8 (2018) krijgen ook vaak een update.

Ook interessant: de review van de Galaxy S20 en review van de duurdere Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra review: ultraduur, maar niet ultra-goed

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu