De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt grotere accu

Wouter Nijsen
19 december 2017, 12:29
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt grotere accu

De geruchten over de Samsung Galaxy S9 volgen elkaar inmiddels in rap tempo op. Volgens een nieuw bericht krijgt de smartphone een iets grotere accu en ondersteuning voor Quick Charge 3.0.

‘Galaxy S9 accu is iets groter’

Dat schrijft Sammobile op basis van een Chinese bron. De accucapaciteit zou 3200 mAh bedragen; 200 mAh meer dan bij de Galaxy S8. De Galaxy S9 Plus krijgt waarschijnlijk een nog grotere accu, maar de exacte capaciteit is onduidelijk. De Galaxy S9 gaat vermoedelijk langer mee, terwijl de accu ook sneller oplaadt. De telefoon ondersteunt namelijk een nieuwere versie van de Quick Charge-techniek.

galaxy s9-onthulling

Samsung zou een grotere accu in de S9 kunnen verwerken doordat het toestel ietsjes dikker is dan zijn voorganger (8 millimeter). Daardoor is er meer ruimte voor de batterij. Bij de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus koos Samsung juist voor een kleinere accu, wat waarschijnlijk te maken had met het Galaxy Note 7-debacle. De smartphones gaan desondanks een hele dag mee op een volle lading.

In de afgelopen weken is al het een en ander over de Galaxy S9 gelekt. Zo zou het design van de telefoon vrijwel identiek zijn aan dat van de S8, al krijgt de vingerafdrukscanner een plek onder (in plaats van naast) de camera. Ook is er ‘gewoon’ een koptelefoonaansluiting en usb-c-poort aanwezig. Onder de motorkap zou een Exynos 9810-chip, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte zitten. De camera krijgt waarschijnlijk een (kleine) upgrade, al is hier nog weinig over bekend.

Lees ook: ‘Renders van Samsung Galaxy S9 verschijnen online’

Op zoek naar een nieuwe smartphone, maar heb je geen zin om te wachten op de Galaxy S9? Ook de ‘oudere’ Galaxy S8 is nog steeds de moeite waard. In onze Samsung Galaxy S8 review lees je alles over de smartphone, hieronder vind je de beste Galaxy S8 deals. Het toestel haal je voor zo’n 599 euro in huis.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 279,-

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu