‘Gelekte foto’s tonen roze en blauwe versie Samsung Galaxy S9’

Thomas Haenen
7 februari 2018, 15:56
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen roze en blauwe versie Samsung Galaxy S9’

Uitgelekte afbeeldingen bieden een eerste duidelijke blik op de achterkant van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Daarbij zien we onder andere de camera’s van beide smartphones en de nieuwe plek voor de vingerafdrukscanner. Ook zijn er twee nieuwe kleuren gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 achterkant gelekt

Samsung heeft kleine, maar belangrijke aanpassingen gemaakt aan het design van de Galaxy S9. Dat suggereren afbeeldingen die telecominsider Evan Blass deelde. Op de nieuwe foto’s zien we de achterkant van Samsungs nieuwe vlaggenschip. Daarbij valt vooral op dat de vingerafdrukscanner verplaatst is: die zit niet meer naast, maar onder de camera.

Dubbele camera met groot diafragma

Ook zien we dat enkel de Samsung Galaxy S9 Plus over een dubbele camera beschikt. De gewone Galaxy S9 moet het met een enkele lens doen, waarschijnlijk van 12 megapixel. Wel lijken ze beide meerdere flitsers te hebben. De toestellen zouden een uitzonderlijk hoog diafragma hebben van f/1.5. Dat betekent dat de lenzen veel licht binnenlaten en dus ook in donkere situaties hele mooie foto’s schieten.

Beide telefoons kunnen superslowmotion beelden opnemen, vergelijkbaar met de Sony Xperia XZ Premium. Het toestel neemt dan video’s op met 960 frames per seconde. Voorop zit een selfiecamera van 8 megapixel.

Samsung Galaxy S9 achterkant

De foto’s tonen ook de zijkant van beide smartphones. Daarop zien we dat de Galaxy S9 een drietal knoppen heeft: vermoedelijk een powerknop, een volumeknop en eentje om Bixby te activeren. Volgens bronnen heeft Samsung deze stemgestuurde assistent flink verbeterd.

Op de foto hiernoven zien we de roze variant van het toestel, door Samsung ‘Lilac Rose’ genoemd. Net als de Samsung Galaxy S8 verschijnt de smartphone waarschijnlijk ook in het zwart en zilver. Blass deelde ook foto’s van de blauwe S9, die wat neutraler oogt. Welke kleuren uiteindelijk in Nederland verschijnen, is nog niet bekend.

Over iets minder dan een maand wordt de Samsung Galaxy S9 officieel onthuld. De smartphone krijgen we op 25 februari te zien tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De pre-orders van de smartphone begint waarschijnlijk op dezelfde dag. Vervolgens is de Galaxy S9 los te koop vanaf 8 maart. Vooraf kun je de Galaxy S9 met abonnement al bestellen.

Het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Evleaks (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu