De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Met AI-chip in Galaxy S9 gaat Samsung strijd aan met Huawei en Apple’

Erwin Vogelaar
17 januari 2018, 19:04
2 min leestijd
‘Met AI-chip in Galaxy S9 gaat Samsung strijd aan met Huawei en Apple’

De Samsung Galaxy S9 krijgt waarschijnlijk zijn eigen AI-chip. Hiermee volgt Samsung het voorbeeld van bedrijven als Huawei en Apple.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 AI-chip

De nieuwste toestellen van Huawei en Apple hebben al een chip speciaal voor kunstmatige intelligentie. Nu lijkt Samsung ook te volgen. De Samsung Galaxy S9 krijgt volgens The Korea Herald namelijk een eigen AI-chip.

Een AI-chip, of Neural Processing Unit (NPU), kan op verschillende manieren ingezet worden. Bij Apple wordt de chip binnen de iPhone X ingezet voor gezichtsherkenningstechnologie Face ID. In de Mate 10 Pro van Huawei leert de AI-chip van het gedrag van de gebruiker om beter in te spelen op de wensen. Hoe Samsung de chip gaat gebruiken is nog niet duidelijk.

galaxy s9 ai-chip

Samsung loopt met deze technologie wat achter, zeker vergeleken met Huawei. Toch stelt The Korea Herald dat Samsung nu al het technologisch niveau van zijn concurrenten heeft bereikt. In de tweede helft van dit jaar komt het bedrijf waarschijnlijk al met betere chips voor de Galaxy Note 9.

Het mooie van AI-chips is dat de ware potentie pas later duidelijk wordt. De chips kunnen niet alleen steeds beter inspelen op je gedrag door te leren wat je met je smartphone doet, maar de praktische applicaties kunnen ook veranderen.

Meer over de Galaxy S9

Wat Samsung van plan is met zijn AI-chip laat het bedrijf waarschijnlijk zien tijdens de onthulling van de Galaxy S9 en de grotere Galaxy S9 Plus tijdens MWC eind februari.

Volgens eerdere geruchten zou het toestel verder beschikken over een 5,8 inch-scherm, vergelijkbaar met voorganger Galaxy S8. Onder de kap zit een snellere Exynos 9810-chip die het toestel aanstuurt, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. De grote Galaxy S9 heeft naast een groter 6,2 inch-scherm mogelijk ook een dubbele camera. Het design van de toestellen lijkt grotendeels gelijk te blijven aan de Galaxy S8, maar met goed gebruik van een AI-chip kan het toch weer een interessant toestel worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu