5 aantrekkelijke alternatieven voor de Samsung Galaxy S9

Thomas Haenen
7 maart 2018, 19:02
5 min leestijd
5 aantrekkelijke alternatieven voor de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 belooft één van de beste smartphones van 2018 te worden, maar is voorlopig ook één van de duurste. Deze Galaxy S9-alternatieven zijn een stuk goedkoper, maar bieden het gemak en de luxe die je bij een vlaggenschip verwacht.

Overzicht: beste Samsung Galaxy S9 alternatieven

Bij Android Planet schrijven we regelmatig over de Samsung Galaxy S9. Niet alleen omdat de Samsung-smartphones vaak tot de populairste toestellen behoren, maar ook omdat de Galaxy S9 een veelbelovende eerste indruk achterlaat. Dat maakt het echter niet niet de ideale smartphone voor elke Android-gebruiker.

Gelukkig is er met Android altijd wel een alternatief te vinden. Vind je de adviesprijs voor een losse Galaxy S9 wel erg hoog en zoek je een goedkoper model? Heb je liever een kleiner scherm of altijd de nieuwste software? We hebben de beste alternatieven voor je verzameld, zodat je een geschikte high-end smartphone hebt.

1. Samsung Galaxy S8 of Galaxy Note 8

Het beste alternatief als… je niet de allernieuwste hardware nodig hebt. De Samsung Galaxy S9 is een relatief kleine upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Natuurlijk, de hardware heeft een flinke upgrade gekregen, maar daar merk je in het dagelijks gebruik waarschijnlijk maar weinig van. Voor het design hoef je het ook niet te doen: dat is nauwelijks gewijzigd.

Natuurlijk heeft de Galaxy S9 wel een verbeterde camera. Zo heb je op de Galaxy S8 geen variabel diafragma, waardoor je foto’s er in het donker iets minder mooi uitzien. Maar wil je vooral die extra lens van de Galaxy S9 Plus, dan kun je ook al voor de Galaxy Note 8 kiezen. Die heeft bovendien hetzelfde grotere scherm en wordt geleverd met een S Pen-stylus.

Het verschil tussen de Galaxy S9 en zijn voorgangers is dus behoorlijk klein. Dat terwijl er in qua prijs wel een aardig groot gat tussenzit. Voor een losse Galaxy S8 betaal je inmiddels maar zo’n 500 euro, terwijl je voor de S9 zo’n 849 euro neerlegt. Zelfs de nieuwere Samsung Galaxy Note 8 vind je al voor iets meer dan 700 euro, terwijl de Galaxy S9 Plus bijna duizend euro aantikt.

Vind jouw beste Samsung Galaxy S8 deal

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Refurbished v.a. € 177,99 Refurbished Refurbished

Vind jouw beste Samsung Galaxy Note 8 deal

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Abonnement v.a. € 22,00 p/m Met abonnement Met abo
Los nieuw v.a. € 359,00 Los toestel Los toestel
Refurbished v.a. € 220,99 Refurbished Refurbished

2. Google Pixel 2 XL

Het beste alternatief als… je razendsnelle updates wil. De Samsung Galaxy S9 wordt gelanceerd met Android 8.0 (Oreo), dus qua software ben je de komende maanden up-to-date. Het is echter een kwestie van tijd tot Google met Android 9.0 komt, en dan kun je behoorlijk lang wachten tot de update verschijnt. Zo duurde het bijna zes maanden voor Samsung de Oreo-update naar de Galaxy S8 wist te brengen.

Met de Google Pixel 2 XL ben je verzekerd van de allernieuwste software. Zodra Google een (beveiligings)update vrijgeeft, is die binnen 24 uur beschikbaar voor jouw smartphone. Niet alleen nu, maar ook over anderhalf jaar. Bovendien heeft de Pixel 2 nieuwe, vlotte hardware en een camera die dankzij slimme algoritmes van Google erg mooie foto’s schiet.

Helaas verkoopt Google zijn smartphones nog steeds niet officieel in Nederland. Meerdere lokale webwinkels verkopen het toestel, maar vragen daar een zekere meerprijs voor. Dat maakt de Pixel 2 XL zelfs nog duurder dan de Galaxy S9. Alleen als software heel belangrijk voor je is dus.

Vind jouw beste Google Pixel 2 XL deal

Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL

Los nieuw v.a. € 708,30 Los toestel Los toestel
Refurbished v.a. € 233,99 Refurbished Refurbished

3. Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Het beste alternatief als… je liever geen Samsung kiest. We begrijpen het best: niet iedereen ziet een Samsung-smartphone zitten. Misschien heb je in het verleden een slechte ervaring gehad met een Galaxy-toestel, misschien ben je geen fan van Samsungs Android-interface. De beste rivaal is dan wat ons betreft de Huawei Mate 10 Pro.

Huawei wist eind vorig jaar vriend en vijand te verrassen met de Mate 10 Pro. Een smartphone met een strak design, voorkantvullend scherm en vooral een verrassend goede camera. De dubbele lens achterop schiet scherpe foto’s onder bijna alle omstandigheden. Vooral de selfiecamera is van erg goede kwaliteit. Huawei maakt helaas redelijk ingrijpende aanpassingen aan de interface van Android, maar qua hardware en design is de Mate 10 Pro misschien wel het beste alternatief voor de Galaxy S9.

Vind jouw beste Huawei Mate 10 Pro deal

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Los nieuw v.a. € 372,00 Los toestel Los toestel
Refurbished v.a. € 156,99 Refurbished Refurbished

4. Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact

Het beste alternatief als… je de Samsung Galaxy S9 iets te groot vindt. Nog niet zo heel lang geleden waren smartphones zelden groter dan 5 inch, maar tegenwoordig tikken bijna alle toptoestellen de 6 inch aan. Leuk als je graag op groot beeld geniet van video’s en games, maar minder handig als je smartphone in je broekzak moet passen. In dat soort gevallen is er de Sony Xperia XZ2 Compact, die een veel handzamer 5 inch-scherm heeft.

Bovendien biedt de XZ2 Compact nog veel van dezelfde features als de Galaxy S9. Zo kun je ook met Sony’s smartphone in superslowmotion filmen. Het toestel heeft een Snapdragon 845-chip, veel werkgeheugen en beschikt ook al direct over Android Oreo. Helemaal mooi meegenomen: de XZ2 Compact is bovendien ruim tweehonderd euro goedkoper dan de Galaxy S9.

Vind jouw beste Sony Xperia XZ2 Compact deal

Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact

Wij hebben momenteel geen Sony Xperia XZ2 Compact aanbiedingen voor je. Vergelijk alle smartphones Vergelijk alle smartphones

5. OnePlus 5T

Het beste alternatief als… je flink wat geld wil besparen. De OnePlus 5T is het goedkoopste toestel in deze lijst, met een adviesprijs van slechts 499 euro. Dat terwijl hij qua hardware zijn concurrenten weet te evenaren of zelfs overtreffen. Zo heeft de 5T een groot, voorkantvullend scherm, de Snapdragon 835-chipset en een dubbele camera.

Als zuinige Hollanders spreekt ons dat natuurlijk ontzettend aan. Natuurlijk is de 5T niet perfect; de camera is wat minder goed dan op de Galaxy S9, en de hardware loopt een jaartje achter. Desalniettemin is het prijsverschil zo groot, dat we op die gebieden gerust een oogje dichtknijpen.

Vind jouw beste OnePlus 5T deal

OnePlus 5T

OnePlus 5T

Wij hebben momenteel geen OnePlus 5T aanbiedingen voor je. Vergelijk alle smartphones Vergelijk alle smartphones

Lees het laatste nieuws over Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's