Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Galaxy S9 en Note 9 krijgen Android Pie-update met nieuwe bediening in januari

Michel van 't Klaphek
8 november 2018, 8:22
1 min leestijd
Galaxy S9 en Note 9 krijgen Android Pie-update met nieuwe bediening in januari

De Android Pie-update rolt vanaf januari uit voor de Galaxy S9 en Note 9. De skin van Samsung, One UI, is compleet vernieuwd en makkelijker met één hand te bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 Android Pie release in januari 2019

De meeste aandacht ging tijdens de Samsung-ontwikkelaarsconferentie uit naar de nieuwe opvouwbare smartphone, maar ook de oudere telefoons worden niet vergeten. De Galaxy S9, S9 Plus en Note 9 worden namelijk vanaf januari bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Hier gaat nog een bèta vooraf, maar Nederland wordt overgeslagen.

Samsung is behoorlijk laat in het updaten van haar vlaggenschepen, maar lijkt hier een goede reden voor te hebben. Men heeft namelijk een compleet nieuwe interface ontwikkeld: One UI.

Samsung-Galaxy-S9-ANdroid-Pie-One-UI

One UI: compleet vernieuwd besturingssysteem

Deze vervanger van Samsung Experience (het eerdere TouchWiz) moet het vooral makkelijker maken om smartphones met grote, lange schermen met één hand te kunnen besturen. Het scherm is hierbij in twee stukken verdeeld.

De knoppen om naar het thuisscherm of een pagina terug te gaan zitten hierbij onderaan het display, zodat je er makkelijker met je duim bij kan. Apps, instellingen en meer bedien je voortaan vanaf hier.

Samsung-Galaxy-S9-ANdroid-Pie-One-UI2

Als je bijvoorbeeld een sms of WhatsApp wil versturen, wordt het typevenster naar beneden gehaald zodat je makkelijk de naam van de geadresseerde kunt intoetsen. Ook de tabbladen om te wisselen tussen gesprekken en contacten vind je hier. Het gesprek zelf wordt boven dit ‘bedieningspaneel’ getoond.

Ook introduceert One UI een paar functies die ervoor zorgen dat je verstandiger met je Samsung omgaat. Het scherm wordt na zonsondergang bijvoorbeeld donker, wat comfortabeler is voor je ogen. Ook kun je de kleur waarin apps getoond worden zelf personaliseren, zodat het meer naar jouw smaak is.

Meer nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu