‘Samsung Galaxy S9 krijgt eigen versie van Apples Animoji’

Erwin Vogelaar
27 januari 2018, 18:36
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 krijgt eigen versie van Apples Animoji’

Krijgt de Samsung Galaxy S9 Animoji? Nieuw toestel laat gebruikers zichzelf opnemen als geanimeerde avatars, vergelijkbaar met de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 Animoji

Het lijkt erop dat de Galaxy S9 Samsungs interpretatie van Apples Animoji krijgt. Dit stelt beroepslekker Evan Blass op Twitter, tussen het delen van foto’s van de toestelen door. “Ik vergat te melden dat volgens een bron er ‘in selfiemodus geanimeerde avatars zijn zoals animoji'”.

Blass klinkt zelf niet heel enthousiast over de technologie. Voor Apple zijn de Animoji echter een speelse manier om de nieuwe iPhone X aan de man te brengen. Met deze functie worden al je gezichtsuitdrukkingen overgenomen door geanimeerde emoji op het scherm. Hier zijn korte video’s mee op te nemen en per Apples berichten-app iMessage te versturen.

https://twitter.com/evleaks/status/956982996262932487

Android-fabrikanten hebben vooralsnog geen eigen versie van Animoji. Samsung is dus mogelijk de eerste. De kans is groot dat Samsung wel voor een wat stoerdere en realistische interpretatie van de technologie gaat.

Het nut van Animoji op de iPhone X is twijfelachtig op z’n best. Hoewel de technologie goed werkt, is het iets dat de meeste gebruikers enkele keren proberen en daarna niet meer naar omkijken. Dat komt deels doordat Apple de technologie beperkt tot zijn eigen berichten-app. Toch doen Animoji het bijvoorbeeld goed in reclames voor het toestel. Ook waren de geanimeerde emoji een tijdelijke hit op sociale media. In een komende update voor Apples besturingssysteem iOS worden er tevens weer nieuwe Animoji toegevoegd.

Upgraden naar de Samsung Galaxy S9

Het duurt nu niet lang meer tot Samsung zijn nieuwe toestellen officieel onthult, al weten we inmiddels al een hele hoop. Daarom hebben we ook al een idee of de upgrade naar een S9 de moeite waard is als je nu een Galaxy S8 hebt. Dit zijn de Samsung Galaxy S9 vernieuwingen vergeleken met het vorige toestel.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu