De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt gedeeltelijk nieuw design

Wouter Nijsen
30 oktober 2017, 10:54
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt gedeeltelijk nieuw design

De geruchtenmolen over de Samsung Galaxy S9 komt langzaam op gang. Volgens de laatste berichten past Samsung het ontwerp van de smartphone iets aan, zodat bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner een logischere plek krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 design wordt aangepast

Hoewel nieuwe bronnen geen enorme vernieuwingen verwachten, zou Samsung wel de achterkant van de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus anders willen indelen. Hierbij zou het voornamelijk gaan om de vingerafdrukscanner, die op de Galaxy S8 naast de cameralens is geplaatst. Veel gebruikers klagen over deze positie en zouden liever zien dat de scanner een andere plek op het toestel krijgt. Daarom kiest Samsung er mogelijk voor om de vingerafdrukscanner onder de camera te plaatsen, waardoor hij ook makkelijker op de tast te vinden is.

Verder beschikt de Galaxy S9 – net als de Galaxy Note 8 – over een dubbele cameralens. Dit maakt het gerucht, dat de wereld in werd geholpen door Android Headlines en de Chinese lekker Ice Universe, iets geloofwaardiger. Door een dubbele camera is er minder ruimte om de vingerafdrukscanner ernaast te plaatsen, waardoor een andere plek logisch lijkt, zo speculeert de bron. Het is een opmerkelijk argument, omdat de scanner bij de Galaxy Note 8 nog wel naast de dubbele camera zit.

Eerdere geruchten wijzen er verder op dat de Galaxy S9 weer in twee formaten verschijnt, net als de vorige Galaxy S-toestellen. Ook kan het zijn dat de vingerafdrukscanner ditmaal in het scherm wordt verwerkt en Samsung 3D-gezichtsherkenning aan de Galaxy S9 toevoegt. Neem ook eens een kijkje in het geruchtenoverzicht van de Galaxy S9, waarin we een aantal berichten hebben verzameld.

Pas begin 2018 weten we wat klopt. De verwachting is dat de Samsung Galaxy S9 in februari of maart officieel aangekondigd wordt, en vervolgens vanaf het voorjaar in Nederland verkrijgbaar is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu