De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Samsung Galaxy S9 lanceert met nieuwe DeX Pad

Wouter Nijsen
4 december 2017, 12:12
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy S9 lanceert met nieuwe DeX Pad

Volgens een nieuw gerucht lanceert de Samsung Galaxy S9 met een nieuwe versie van de DeX-dock, de zogeheten ‘DeX Pad’. Mogelijk krijgen we het accessoire al in januari te zien, wanneer ook de S9 en S9 worden getoond.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 Dex Pad

Begin dit jaar bracht Samsung de DeX-dock uit voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, een accessoire waarmee je het toestel omtovert tot een desktopcomputer. Wanneer je de smartphone in het dock zet, dan kun je op een apart beeldscherm applicaties draaien, waarbij je Galaxy-telefoon dus als ‘computer’ fungeert. Wel dien je zelf een extra muis en toetsenbord aan te sluiten.

note 8-accessoires

Met Android 8.0 (Oreo) wordt de functionaliteit van DeX uitgebreid, doordat de gekoppelde smartphone ook als muis kan dienen. Volgens een nieuw gerucht brengt Samsung voor de Galaxy S9 de zogeheten DeX Pad uit. Die geeft gebruikers de optie om de smartphone ook liggend aan het accessoire te koppelen, in plaats van dat je ‘m staand in het apparaat steekt. Dit zou het mogelijk maken om de Galaxy S9 ook als toetsenbord te gebruiken. Het toestel wordt nog wel via een usb-kabel met de DeX Pad verbonden.

Meer over de Galaxy S9

Langzaam wordt steeds meer duidelijk over de Samsung Galaxy S9. Onlangs verscheen het bericht dat de smartphone al in januari tijdens elektronicabeurs CES wordt getoond. De onthulling vindt daarmee iets eerder plaats dan dit jaar bij de Galaxy S8. Mogelijk gaat het alleen om een teaser, waarna de volledige presentatie in februari of maart volgt.

Daarnaast beschikt de Galaxy S9 waarschijnlijk over hetzelfde design als zijn voorganger. Hoewel het schermformaat gelijk blijft (5,8 inch), zou nu 89 of 90 procent van de voorkant uit display bestaan. Bij de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus is dit 83 procent. Verder krijgt de vingerafdrukscanner een andere plek (onder de camera) en heeft de S9 Plus twee cameralenzen, net als de Galaxy Note 8.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu