De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Foto’s van draadloze snellader Samsung Galaxy S9 duiken op’

Wouter Nijsen
16 februari 2018, 9:04
2 min leestijd
‘Foto’s van draadloze snellader Samsung Galaxy S9 duiken op’

Bij de release van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus wordt ook een nieuwe draadloze oplader uitgebracht. Het accessoire lijkt op de draadloze lader van de Galaxy S8, maar vult de accu mogelijk iets sneller.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 draadloze oplader

De foto’s zijn gepubliceerd door Tweakers, dat ze in handen kreeg via een medewerker van een Belgische telefoonwinkel. De oplader komt waarschijnlijk pas bij de release van de toestelllen uit, maar was gek genoeg al te bestellen.

De beelden laten zien dat de lader lijkt op zijn voorganger. Wel is het gedeelte dat ‘openklapt’ iets dunner, terwijl de onderkant juist dikker is. Daar zit ook een kleine ventilator, met aan de achterkant een usb-c-aansluiting. De lader zou zo’n 100 euro gaan kosten.

Helaas levert Samsung – net als bij de draadloze lader van de S8 – geen kabel en adapter mee. Het snelladen gaat mogelijk met maximaal 18W, al kan het zijn dat Samsung dit beperkt tot 15W. Dit betekent dat het volledig opladen van de Galaxy S9 zo’n twee en half uur in beslag neemt.

Het draadloze opladen gaat sowieso sneller dan bij de nieuwste iPhones, die de feature ook ondersteunen. Apples telefoons ondersteunen opladen tot maximaal 7,5W, waardoor het ruim vier uur duurt voordat de accu vol zit.

Meer over de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus laten niet lang meer op zich wachten. Op 25 februari, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, worden de smartphones gepresenteerd. De meeste specificaties zijn al bekend: onder de motorkap zit een Exynos 9810-chip, 4 of 6GB RAM en 64GB aan opslagruimte. De schermformaten blijven ongewijzigd: 5,8 inch (Galaxy S9) en 6,2 inch (Galaxy S9).

Ook interessant: Galaxy S9 vs Galaxy S8: de verwachte verschillen

De grootste verbetering is waarschijnlijk de camera. Volgens de laatste geruchten heeft deze een variabel diafragma. Dat betekent dat afhankelijk van hoeveel licht er is, de camera zich aanpast aan de situatie. De Galaxy S9 Plus heeft een dubbele camera, net als de eerder verschenen Galaxy Note 8.

De release van de smartphones vindt mogelijk op 16 maart plaats. De Galaxy S9 prijs is bij verschijning waarschijnlijk 100 euro duurder dan de S8 en S8 Plus. De prijzen voor een Galaxy S9 abonnement zijn nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu