De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto: ‘Dit zijn de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus’ – update

Thomas Haenen
27 januari 2018, 9:24
2 min leestijd
Foto: ‘Dit zijn de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus’ – update

Voor het eerst hebben we duidelijk zicht op hoe de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus eruit gaan zien. Officiële foto’s van beide toestellen zijn gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 foto uitgelekt

Het design van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus is voor de meesten waarschijnlijk geen grote verrassing, door de grote gelijkenissen met hun voorgangers. Net als op de Galaxy S8 vult het scherm bijna de hele voorkant, met slechts smalle randen boven en onder het beeld. Dat blijkt uit foto’s die de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass deelde op VentureBeat.

Samsung accuklachten

Op de foto zien we wel dat er randen aan de zijkanten van het scherm zitten. Dat is opmerkelijk, omdat het scherm van de Galaxy S8 juist gebogen is en doorloopt in de zijkant. Mogelijk gaat het om een voorlopig beeld met een raar perspectief. Andere veranderingen zijn eigenlijk niet te zien. Voorop zit nog steeds een enkele selfiecamera, aangevuld met de irisscanner van de Galaxy S8. Aan de zijkant vinden we wederom een Bixby-knop, voor de stemgestuurde Samsung-assistent. Wel zegt Blass dat het de eerste Galaxy S-smartphone wordt met stereo speakers aan de boven- en onderkant.

Update 27-01-2018: Evan Blass plaatste iets later op Twitter ook foto’s van de componenten aan de achterkant van de toestellen. Die zien er zo uit:

Samsung Galaxy S9 foto

Hierop zie je duidelijk het verschil tussen de enkele en dubbele camera, maar ook de plaatsing van de vingerafdrukscanner.

Dubbele camera op de Galaxy S9 Plus

De Samsung Galaxy S9 heeft volgens Blass een enkele 12 megapixel-camera achterop, de Galaxy S9 Plus krijgt er twee. Die extra lens wordt gebruikt om een scherptediepte-effect aan foto’s toe te voegen. Beide kunnen video’s in superslowmotion opnemen. De vingerafdrukscanner zit ditmaal niet naast, maar onder de camera.

Ook de hardware krijgt een upgrade. Aan de binnenkant vinden we een Exynos 9810-chip die door Samsung zelf wordt geproduceerd. Die wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte op de Galaxy S9, en 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte op de Galaxy S9 Plus. Daarmee lijkt het Plus-model een paar aanzienlijke verbeteringen te hebben ten opzichte van zijn kleine broer.

Lees ook: Samsung Galaxy S9 vs Galaxy S8: de verwachte verschillen

Eerder deze week werd bekend dat de Samsung Galaxy S9 op 25 februari wordt gepresenteerd. De pre-order start naar verwacht direct na de lancering van het toestel, waarbij de Galaxy S9 los waarschijnlijk 899 euro gaat kosten. De prijzen voor een Galaxy S9 met abonnement zijn nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu