‘Samsung Galaxy S9 krijgt betere irisscanner en gezichtsherkenning’

Wouter Nijsen
20 november 2017, 15:45
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 krijgt betere irisscanner en gezichtsherkenning’

Samsung gaf de Galaxy S8, S8 Plus en Note 8 dit jaar een irisscanner en gezichtsherkenning. Echt slim en veilig zijn de functies nog niet, maar daar gaat de Zuid-Koreaanse fabrikant iets aan doen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S9 gezichtsherkenning wordt verbeterd’

Volgens de website ETNews krijgt de Galaxy S9 een verbeterde gezichtsherkenningsfunctie, terwijl ook de irisscanner een upgrade krijgt. Het zou echter vooral gaan om snelheidsverbeteringen, aangezien de gezichts- en irisscanner op de huidige toptoestellen niet zo snel werken als de vingerafdrukscanner.

Dat betekent dat Samsung nog steeds gebruikmaakt van 2D-beelden om gezichten vast te leggen en herkennen. Dat is jammer, want dit soort technieken zijn vrij makkelijk te foppen met bijvoorbeeld een foto van jezelf. Daarmee is het bovendien behoorlijk onveilig. Samsung zou zijn ontgrendelopties niet alleen sneller willen maken, en mogelijk ook nieuwe functies toevoegen. De irisscanner van Samsung is veiliger dan gezichtsherkenning, maar helaas nogal traag.

Samsung Galaxy S8 irisscanner

Wat gezichtsherkenning betreft wordt de Galaxy S9 waarschijnlijk niet zo geavanceerd als de iPhone X. Het nieuwe toptoestel van Apple heeft Face ID, een techniek waarmee een 3D-scan van je gezicht wordt gemaakt. Dat is niet alleen veiliger, maar doordat infrarood wordt toegepast, werkt Apples techniek ook prima in het donker. In de praktijk worden er honderden puntjes op je gezicht geplaatst, die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Al deze puntjes samen vormen een 3D-model van jouw gezichtskenmerken.

Meer over de Galaxy S9

De afgelopen weken is al het een en ander gelekt over de Samsung Galaxy S9. Zo zou het design iets worden aangepast om de vingerafdrukscanner niet naast, maar onder de camera te plaatsen. Veel gebruikers klagen over de plek van de huidige plek van de vingerafdrukscanner, omdat hij op de tast moeilijk te vinden is.

Verder verscheen onlangs het gerucht dat de Galaxy S9 eerder dan verwacht wordt aangekondigd. Een betrouwbare telecominsider liet weten dat Samsung de smartphone begin februari 2018 presenteert. Dat is voor het Mobile World Congress, het evenement eind februari waar Samsung voorheen zijn vlaggenschepen onthulde. De meeste concrete specificaties van het toestel zijn nog onduidelijk.

→ Lees meer over de release van de Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu