Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy S9 en S9 Plus krijgen geen naadloze updates

Erwin Vogelaar
17 maart 2018, 9:55
2 min leestijd
Samsung Galaxy S9 en S9 Plus krijgen geen naadloze updates

Samsung blijkt voor de Galaxy S9 helaas geen gebruik te maken van Androids naadloze updates. Updates zorgen daardoor nog steeds voor een periode dat je het toestel niet kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Geen Samsung Galaxy S9 naadloze updates

Google heeft een functie voor Android geïntroduceerd om updates naadloos te installeren. Dat betekent dat updates op de achtergrond worden geïnstalleerd, terwijl je jouw toestel kunt blijven gebruiken. Fabrikanten worden niet verplicht om deze functie te implementeren, waardoor naadloze updates op dit moment nog niet op veel toestellen werken. Onder andere de Google Pixel-toestellen, smartphones van Nokia en Essential Phone ondersteunen naadloze updates. Het is teleurstellend dat belangrijke toestellen zoals de nieuwe Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus deze functie nog niet ondersteunen.

Aangezien Google de functie al met Android 7.0 (Nougat) heeft geïntroduceerd, voelt het ouderwets dat een high-end toestel uit 2018 nog steeds minuten lang niet gebruikt kan worden door het installeren van een update. Met naadloze updates is even snel opnieuw opstarten genoeg om de al geïnstalleerde update door te voeren.

galaxy s9 naadloze updates

Wel Project Treble

De Galaxy S9-toestellen zijn de eerste smartphones van Samsung die direct op Android 8.0 (Oreo) draaien. Dat betekent dat de toestellen Project Treble ondersteunen, waardoor Android-updates in ieder geval sneller moeten uitrollen.

Voorheen moesten nieuwe updates eerst langs chipmakers, toestelmakers en providers, met een hoop vertraging tot gevolg. Met het nieuwe updatesysteem staat het Android-framework los van de hardware, zodat nieuwe updates niet eerst langs chipmakers hoeven. Project Treble is verplicht voor nieuwe smartphones die Oreo direct vanuit de doos draaien. Naadloze updates zijn niet verplicht.

Galaxy S9 review

We hebben de de nieuwe smartphone van Samsung inmiddels uitgebreid getest en in onze Galaxy S9 review lees je wat we er van vinden. Daarin schrijven we onder andere: “De telefoon heeft een uitstekende camera, die vooral bij donkere omstandigheden boven de concurrentie uitsteekt. Het design en scherm zijn nauwelijks veranderd, maar blijven van hoogstaand niveau en maken van de Galaxy S9 een fraaie smartphone.”

Samsung Galaxy S9 kopen

De Galaxy S9 is nu te koop. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 374,-

Bekijken

Los refurbished

€ 156,99

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu